net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ταχύτατος, με αλματώδη εξέλιξη σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ο Δημήτρης Καρακώστας, που φέτος τρέχει τόσο στο MiniGP Cup, όσο και στο ΠΠΤ.

Με τη βοήθεια του πατέρα του, και του αδελφού του, αλλά και με προπονήσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, οι διακρίσεις ήρθαν νωρίς.

Μετά από δυνατή μάχη με τον γνωστό σε όλους Νότη Παπαπαύλου, ο Δημήτρης Καρακώστας κατάφερε και πήρε τη νίκη πέρυσι, στον 3ο αγώνα του MiniGP Cup.

Γεννημένος το 1999, πρέπει ακόμα να ισορροπεί τις αγωνιστικές του επιδιώξεις με τις σχολικές του υποχρεώσεις.

Δημήτρης Καρακώστας - αγωνιστικό ταλέντο

Ο Δημήτρης Καρακώστας είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα στους αγώνες μοτοσικλέτας. 'Αρχισε να συμμετέχει σε αγώνες MiniGP το 2013, ενώ το 2014 πρωταγωνιστεί στο MiniGP Cup, ενώ τρέχει και στα 125 Racing στο Π.Π.Τ..

 
Ο Δημήτρης Καρακώστας γεννήθηκε στις 25/9/1999 για αυτό και αγωνίζεται με τον αριθμό 99. Λόγω του πατέρα του, που αγωνιζόταν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, βρέθηκε από πολύ μικρός σε αγωνιστικό περιβάλλον. Ξεκίνησε να οδηγεί μοτοσυκλέτα στα 4 χρόνια του, και στα 5 έλαβε μέρος στην επίδειξη baby cross του Athens Supercross. Παράλληλα, έκανε προπόνηση και με χωμάτινες μοτοσυκλέτες, με τον αδερφό του και τον πατέρα του, μέχρι πριν 2 χρόνια που παρακολούθησε μαθήματα με ασφάλτινη μοτοσυκλέτα σε πίστα. Του άρεσε πολύ, και το 2013 άρχισε την αγωνιστική του εμπλοκή, με το MiniGP Cup.

Το 2013, στον πρώτο αγώνα MiniGP Cup που συμμετείχε, λόγω απειρίας είχε πτώση και δεν τερμάτισε. Όμως στο δεύτερο αγώνα έδειξε το ταλέντο του, τερματίζοντας στην εκπληκτική δεύτερη θέση. Και στον τρίτο και τελευταίο αγώνα της χρονιάς, τερμάτισε πρώτος, απέναντι σε πολύ δυνατό ανταγωνισμό! 

Το 2014, στο MiniGP Cup τερμάτισε 2ος στον πρώτο αγώνα, και 2ος στον δεύτερο, όμως βρέθηκε πρώτος βαθμολογικά, καθώς ο πρώτος αναβάτης ήταν μεγαλύτερος από την επιτρεπόμενη ηλικία! Για φέτος, ο Δημήτρης Καρακώστας συμμετέχει και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, ενώ είναι η πρώτη φορά που κάποιος τόσο μικρός σε ηλικία ακολουθεί αυτό το πρωτάθλημα! Τρέχει στην κατηγορία 125 racing η οποία αγωνίζεται μαζί με την κατηγορία 250 racing, και η βελτίωση του είναι ραγδαία. Στον πρώτο αγώνα τερμάτισε 7ος γενικής και 2ος στα 125, στον δεύτερο αγώνα ήταν 6ος γενικής και 2ος στα 125, και στον τρίτο αγώνα 4ος γενικής(!) και 1ος στα 125!

Ο συνδυασμός σχολείου και αγώνων είναι δύσκολος και για αυτό χρειάζονται κάποιες θυσίες. Όταν έχει προπόνηση ή αγώνες δεν μπορεί να βγει με τους φίλους του ή να πάει σε διασκεδάσεις. Επειδή όμως του αρέσει αυτό που κάνει και το έχει επιλέξει αυτός, δεν διαμαρτύρεται. Επίσης επειδή η μάθηση είναι πάνω από όλα, προσπαθεί να διαβάζει και να έχει καλούς βαθμούς. 

Η οικογένεια του  είναι αυτή που τον έχει βοηθήσει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα χωρίς να τον πιέζει ή να του επιβάλει. Ο πατέρας του τον συμβουλεύει, τον προπονεί, τον βοηθάει, του προετοιμάζει τις μοτοσυκλέτες που τρέχει στα δυο πρωταθλήματα, και είναι δίπλα του σε ότι χρειαστεί. Ο Δημήτρης τον έχει σαν πρότυπο. Το ίδιο και τον αδερφό του που σαν 2 χρόνια μεγαλύτερος που είναι έχει κάποιες περισσότερες γνώσεις. Έτσι σιγά-σιγά βελτιώνεται.

Σαν προπονητές είχε βοήθεια από αρκετούς ανθρώπους τα δυο αυτά χρόνια που θέλησαν να τον βοηθήσουν. Ξεκίνησε με τον Θανάση Χούντρα και το IMR Riding School, πήγε για ένα οδηγικό σεμινάριο στην Ισπανία με δάσκαλο τον Javi Acuna Rico, και πρόσφατα τον Γιάννη Μπούστα. Πάντα όμως στο πλάι του είναι ο πατέρας του και όποτε χρειαστεί βοήθεια, του την παρέχει χωρίς να επεμβαίνει με τους προπονητές του.

Δυνατό του σημείο είναι ότι μπορεί και προσαρμόζεται σε όποια μοτοσυκλέτα οδηγήσει. Σε μικρό χρονικό διάστημα έχει κάνει σημαντική πρόοδο και συνεχώς βελτιώνεται. Επίσης έχει πολύ καλή είσοδο στις στροφές. Αυτό που πρέπει να βελτιώσει είναι η αντοχή του, γιατί στο ΠΠΤ οι γύροι είναι περισσότεροι και κουράζεται. Κάνει ποδήλατο για φυσική κατάσταση και διατροφή, ενώ ως προετοιμασία για τους αγώνες προσπαθεί κάποιες Κυριακές να προπονείται σε πίστες καρτ, αφού όπως ξέρουμε δεν υπάρχει κάποια μεγάλη πίστα που να είναι ανοιχτή σε αναβάτες για προπόνηση. 

Τα μελλοντικά του σχέδια είναι να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ελλάδα αλλά και να του δοθούν κάποιες ευκαιρίες να αγωνιστεί στο εξωτερικό.

Εμείς του ευχόμαστε ότι καλύτερο για το μέλλον.

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ