net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Σε δοκιμές το νέο mega on-off της Aprilia

Ο αντικαταστάτης του Caponord δοκιμάζεται ήδη από την Aprilia και αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται από «αυτόπτες μάρτυρες», που εντόπισαν τη (φυσικά καμουφλαρισμένη) μοτοσικλέτα στο δρόμο, «παρέα» με ένα KTM 990 Adventure. Οι πρώτες πληροφορίες, κάνουν λόγο για σαφώς χωμάτινο χαρακτήρα!

 
Σύμφωνα με τις περιγραφές των ανθρώπων που είδαν το πρωτότυπο, πρόκειται για μια μοτοσικλέτα που θα διαφέρει σημαντικά από το μοντέλο που πρόκειται να αντικαταστήσει. Η ύπαρξη τροχού με διάμετρο 21 ιντσών μπροστά, αλλά και το γεγονός ότι στις δοκιμές ακολουθούσε από κοντά το 990 Adventure, αποτελούν ένδειξη για τις προθέσεις της Aprilia. Εντύπωση επίσης προκάλεσε σε όσους συναντήθηκαν τυχαία με τη μοτοσικλέτα, η διαγραφόμενη κάτω από το καμουφλάζ «σιλουέτα» της, που δεν είχε καμία σχέση με τα πληθωρικά πρότυπα της κατηγορίας.

Προφανώς ο χαρακτήρας του μοντέλου θα είναι μοιρασμένος μεταξύ της χρήσης σε άσφαλτο και χώμα, σε αντίθεση με το Caponord, που ήταν προσανατολισμένο περισσότερο στο δρόμο. Σε ότι αφορά στο κινητήρα, είναι γνωστό πως η Ιταλοί έχουν έτοιμο το δικύλινδρο κινητήρα των 1.200 κ.εκ. που πρόκειται να εφαρμοσθεί σταδιακά σε όλα τα δικύλινδρα χιλιάρα της εταιρείας και πιθανότατα να κάνει το ντεμπούτο του σε αυτή τη μοτοσικλέτα. Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε το νέο μοντέλο στην EICMA το Νοέμβριο, αφού ο χρόνος που μεσολαβεί μέχρι τότε, επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Τα δια χειρός Luca Bar σχέδια που παρουσιάζουμε, είναι μια υποθετική απεικόνιση της νέας μοτοσικλέτας και βασίστηκαν στις περιγραφές των «αυτόπτων μαρτύρων»

 

APRILIA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ