net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Υπόθεση Honda VFR1000

Συζητιέται πολύ καιρό, έχουν ειπωθεί και κατατεθεί δεκάδες απόψεις σε ότι αφορά στη σχεδίαση και στο κινητήρα του και -όχι αδίκως-, αποτελεί το μοντέλο του οποίου η επικείμενη παρουσίαση συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στη παγκόσμια μοτοσικλετιστική κοινότητα.

 
Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι όλοι οι μοτοσικλετιστές ασπάστηκαν τη sport – touring φιλοσοφία. Απλώς κατά παράδοση η Honda «προίκιζε» τα VFR με τη τελευταία λέξη της τεχνολογίας και είναι γεγονός πως κάθε μοντέλο με αυτό το αρκτικόλεξο, αποτελεί το δείκτη know – how της εκάστοτε εποχής, στη κατασκευή μοτοσικλετών. Έτσι λοιπόν και το πολυαναμενόμενο νέο μοντέλο περιμένουμε να αποτελεί φορέα νέων τεχνολογικών εφαρμογών, αποτελώντας το ορόσημο της εποχής μας.

Μέχρι στιγμής η Honda τηρεί «σιγή ιχθύος» σχετικά με το θέμα και αρκεί μια έμμεση δήλωση κάποιου εκπροσώπου της εταιρείας, ώστε να πυροδοτηθούν αλυσιδωτές αντιδράσεις φημολογίας στο δίκτυο και στο τύπο. Ο V5 (όπως MotoGP) κινητήρας που «έπαιζε» σαν σενάριο πριν από καιρό, εγκαταλείφθηκε σταδιακά και έδωσε τη θέση του σε νέες υποθέσει,ς που προερχόντουσαν από το V4 Concept που παρουσιάστηκε στη Κολωνία πέρυσι. Αυτό το «γαϊτανάκι» φημών προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί μέχρι που να παρουσιαστεί –επιτέλους- η μοτοσικλέτα, αλλά για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε σίγουροι από τώρα: ότι ανεξαρτήτως της διάταξης του κινητήρα, της χωρητικότητας του και της τεχνολογίας που θα φέρει το νέο VFR, σε καμία περίπτωση δεν θα χαρακτηρίζεται συμβατικό και συνηθισμένο!

Μέχρι λοιπόν την έκθεση όπου τα βλέμματα θα συγκεντρωθούν στο νέο μοντέλο, αρκούμαστε σε κάποια σχέδια που αποτελούν κατά τη γνώμη μας ότι πιο ρεαλιστικό έχει παρουσιαστεί στο θέμα «το νέο VFR». Φυσικά πρόκειται για μια ακόμα έμπνευση ενός σχεδιαστή (πηγη: Vanjey Design) και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση κάτι επισήμως επιβεβαιωμένο από τη Honda, ωστόσο ο συνδυασμός στοιχείων από το υπάρχον CBR1000RR και από το V4 Concept, θα μπορούσε να αποτελέσει μια πραγματικότητα.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ