net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δεν άρεσαν οι άλλαγες στον Jorge

Η αλλαγή στο επίμαχο εσάκι

Απογοητευμένος ο Lorenzo

Ο Ισπανός αναβάτης θεωρεί ότι η αλλαγή στη χάραξη της πίστας της Βαρκελώνης, όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας τον επόμενο μήνα, θα ευνοήσει τη Honda.

 
Μετά τον άδικο χαμό πέρσι του αναβάτη της Moto2, Luis Salom, στην πίστα της Καταλωνίας, οι αγωνοδίκες έδωσαν, προληπτικά, εντολή στους αναβάτες να ακολουθήσουν τη διαδρομή που χρησιμοποιείται στην F1, αποφεύγοντας τη στροφή 12.

Φέτος το χειμώνα ένα νέο εσάκι φτιάχτηκε για τους αγώνες των MotoGP παρέχοντας στους αναβάτες μεγαλύτερη έξοδο διαφυγής. Οι εργοστασιακές ομάδες των Ducati, Honda και Aprilia, μαζί με αρκετές δορυφορικές, βρέθηκαν αυτή την εβδομάδα στην Βαρκελώνη για ένα 2ήμερο τεστ, ώστε να δοκιμάσουν το καινούργιο σημείο για πρώτη φορά.

Σε δηλώσεις του, ο Jorge Lorenzo δεν φάνηκε ικανοποιημένος. Δήλωσε ότι το νέο εσάκι ταιριάζει περισσότερο στα Honda, που είναι πιο ευκίνητα λόγω μικρότερου μεταξονίου, και δυσκολεύει τα Ducati και Yamaha. Ούτε στον έτερο αναβάτης της Ducati, Andrea Dovizioso, άρεσαν οι αλλαγές, αλλά θεώρησε σωστή την απόφαση των διοργανωτών μιας και στόχος ήταν η ασφάλεια.

Ο αναβάτης της Honda, Marc Marquez, έμεινε ευχαριστημένος από την αλλαγή, παρά το γεγονός ότι και ο ίδιος αλλά και ο ομόσταυλός του, Dani Pedrosa, είχαν πτώση σε εκείνο το σημείο.

Το GP της Ισπανίας είναι προγραμματισμένο για τις 11 Ιουνίου.
 

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ