net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αποτελέσματα έρευνας για χρήση κινητού εν ώρα οδήγησης

Χρήση κινητού στην οδήγηση

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 2.000 οδηγούς στην Βρετανία, ένας στους τέσσερις, θεωρεί την χρήση κινητού τηλεφώνου λιγότερη σοβαρή, σε σχέση με την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, παρά την αύξηση του προστίμου για χρήση κινητού εν ώρα οδήγησης κατά 200 λίρες, και την προσμέτρηση 6 επιπλέον πόντων στο σύστημα ποινών, ένας στους τέσσερις θεωρεί πως η χρήση κινητού δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Επιπλέον, το 75% των ερωτηθέντων, παραδέχτηκε πως θεωρεί αποδεκτή την υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και το 70% παραδέχτηκε πως ελαττώνει την ταχύτητα του κατά την διέλευση του από κάμερες οδικής κυκλοφορίας και έπειτα επιταχύνει ξανά.

Σαφέστατα, η χρήση κινητού και η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας αποτελούν παραβατικές συμπεριφορές, καθώς  θέτουν σε κίνδυνο την ζωή όχι μόνο των ίδιων των οδηγών και των επιβατών, αλλά και των υπολοίπων χρηστών του οδικού δικτύου, προκαλώντας συχνά ατυχήματα με δυσάρεστες συνέπειες.

Εσάς τι σας απασχολεί περισσότερο, η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας από έναν οδηγό ή ένας οδηγός που κατά την οδήγηση έχει την προσοχή του στραμμένη αλλού;

 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ