net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Yamaha YZF-R1 Custom

Yamaha YZF-R1 Custom

Yamaha YZF-R1 Custom

Yamaha YZF-R1 Custom

Yamaha YZF-R1 Custom

Yamaha YZF-R1 Custom

Yamaha YZF-R1

Ο Γάλλος Ludovic Lazareth, αποφάσισε να επαναφέρει ένα R1 του 1999 που είχε χρησιμοποιηθεί στην ταινία Βαβυλώνα, τοποθετώντας του μονόμπρατσο ψαλίδι και στους δύο τροχούς και δίνοντας του μορφή που παραπέμπει σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.

 
Αποτελεί συνηθισμένο φαινόμενο, ο ιδιοκτήτης μιας μοτοσυκλέτας που έχει υποστεί υλικές ζημιές, να αποφασίσει να την τροποποιήσει. Δεν είναι όμως τόσο συχνό, όταν μια μοτοσυκλέτα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες μιας ταινίας και καταστραφεί, να θέλει ο σχεδιαστής της, να την αναστήσει.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία αυτού του R1, που είχε κατασκευαστεί από τον Γάλλο Ludovic Lazareth για τις ανάγκες της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Vin Diesel, Βαβυλώνα.

Ο Lazareth κατασκευάζει μοτοσυκλέτες για πελάτες και επίσης σχεδιάζει πρωτότυπα για διάφορες εταιρίες. Νιώθει περισσότερο ελεύθερος όταν σχεδιάζει μια μοτοσυκλέτα και έτσι κατασκεύασε αυτό το φουτουριστικό cafe racer.  

Το ανανεωμένο πλαίσιο περιλαμβάνει νέο μπροστινό σύστημα ανάρτησης με μονό ψαλίδι. Υπάρχουν πλέον δύο μονόμπρατσα ψαλίδια και στους δύο άξονες, τα οποία στηρίζουν το καθένα, ένα πίσω τροχό 17 ιντσών από Triumph Daytona 955. Τα αμορτισέρ είναι χειροποίητα από την ΤΧΤ.

Το πλαίσιο έχει υποστεί αρκετές τροποποιήσεις και είναι συντμημένο στο πίσω μέρος, ενώ τα ενσωματωμένα LED εκτελούν χρέη φωτιστικού. Η ουρά, η ποδιά καθώς και άλλα μέρη είναι κατασκευασμένα από ανθρακόνημα. Το εξωτερικό μέρος του ρεζερβουάρ είναι carbon, αλλά το εσωτερικό μέρος είναι αλουμινένιο και έχει σχεδιαστεί ώστε να λεπταίνει, καθώς φτάνει προς τη σέλα, αφήνοντας σε κοινή θέα τις χοάνες. Τα φρένα είναι πλέον της Brembo και διάφορα άλλα εξαρτήματα είναι χορηγία της Rizoma.

Σύμφωνα με τον δημιουργό, συμπεριφέρεται όπως ένα κοινό R1 στο δρόμο, αλλά προκαλεί τα βλέμματα με ασυνήθιστο τρόπο. Υπάρχει η δυνατότητα απόκτησης μιας τόσο ξεχωριστής κατασκευής,  αλλά θα σας κοστίσει 50.000 ευρώ!

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ