net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο νικητής της διοργάνωσης Sam Sunderland!

Rally Dakar: Τερματισμός

Αυτό ήταν! To Rally Dakar για το 2017 έφτασε στο τέλος του και τους αναβάτες τους υποδέχτηκαν σαν ήρωες στον τερματισμό.

 
Φέτος ο ανταγωνισμός ανάμεσα στους αναβάτες αλλά και τις ομάδες ήταν τεράστιος. Οι τραυματισμοί, οι μηχανικές βλάβες αλλά και οι ακυρώσεις 2 διαδρομών λόγω καιρικών συνθηκών έπαιξαν τον ρόλο τους την τελική κατάταξη.
Μπορεί ο Toby Price να είχε εγκαταλείψει το Rally Dakar λόγω τραυματισμού έδωσε όμως την σκυτάλη στον Αγγλο ομόσταυλο του Sam Sunderland, ο οποίος όχι μόνο κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία το rally μετά από πολλές προσπάθειες αλλά να πάρει και την νίκη.

Φυσικά η νίκη δεν ανήκει μόνο στον Sunderland αλλά και στην ΚΤΜ η οποία με αυτό το τρόπαιο παίρνει την 16η νίκη της στην διοργάνωση.  Το βάθρο όμως βάφτηκε στα χρώματα της ΚΤΜ, καθώς δεν ήταν μόνο ο Sunderland, που πήρε μία θέση στο βάθρο. Η δεύτερη και η τρίτη θέση ανήκουν επίσης στην ΚΤΜ με τον Matthias Walkner και τον Gerard Farres να παίρνουν τις θέσεις αντίστοιχα.

Την τέταρτη θέση πήρε η Yamaha με τον Andrien van Beveren, οποίος βρέθηκε 48 δεύτερα πίσω από τον τρίτο Gerard Farres. Το λυπηρό για τον Andrien είναι πως αν δεν είχε πάρει ποινή ενός λεπτού στην 11η διαδρομή θα απολάμβανε και αυτός μία θέση στο βάθρο!

Το ίδιο θα μπορούσε να πεί κανείς και για τον Joan Barreda, αναβάτη της Monster Energy Honda, ο οποίος τερμάτισε 4ος με την μίας ώρας ποινή να είναι ασήκωτο βάρος στην πλάτη από την στιγμή που τερμάτισε με 43 λεπτά διαφορά από τον πρώτο. Παρόλα αυτά έκανε μία πολύ καλή εμφάνιση ο αναβάτης της Honda και βάζει την ομάδα του για τα καλά στο παιχνίδι της διεκδίκησης.

Αναλυτικά η γενική κατάταξη των 5 πρώτων οδηγών έχει ως εξής:
  1. S. Sunderland με συνολικό χρόνο 32 ώρες 6 λεπτά και 22 δεύτερα.
  2. Μ. Walkner με συνολικό χρόνο 32 ώρες 38 λεπτά και 22 δεύτερα.
  3. G. Farres Guell με συνολικό χρόνο 32 ώρες 42 λεπτά και 2 δεύτερα.
  4. A. Van Beveren με συνολικό χρόνο 32 ώρες 42 λεπτά και 50 δεύτερα.
  5. J. Barreda με συνολικό χρόνο 32 ώρες 49 λεπτά και 30 δεύτερα.

 

DAKAR - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ