net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

R.I.P. Luciano...

Έφυγε ο Luciano Marabese

Στην ηλικία των 68 ετών έφυγε από την ζωή τη Δευτέρα ο Luciano Marabese, μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στον χώρο του δικύκλου στην Ιταλία και πνευματικός πατέρας του μοντέρνου τρίκυκλου scooter.

 
Την Δευτέρα το βράδυ, σε ηλικία 68 ετών, ο Ιταλός σχεδιαστής και ιδρυτής της εταιρείας Quadro Luciano Marabese έφυγε από την ζωή. Ο Ιταλός ήταν ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα στον χώρο του δικύκλου αλλά και του σχεδιασμού, στην Ιταλία, με τον τύπο της χώρας να τον συγκρίνει με τον Georgetto Giugiaro.
 
O Marabese γεννήθηκε στο Legnano και από νεαρός έδειξε ιδιαίτερο πάθος για τις μοτοσυκλέτες. Ξεκίνησε να εργάζεται ως γραφίστας, αλλά στο τέλος της δεκαετίας του 70 είχε παρουσιάσει μια μοτοσυκλέτα που απευθυνόταν σε παιδιά, η οποία έκανε μεγάλη εντύπωση στο σαλόνι του Μιλάνου όπου και παρουσιάστηκε. Ο Luciano ξεκίνησε την εταιρεία H.R.D., η οποία κατασκεύαζε μοντέλα δικύκλων για παιδιά, ενώ αργότερα επεκτάθηκε και στα μεγαλύτερα μοντέλα.

To 1984, η Piaggio του επιστεύθηκε την ανανέωση της Gilera, υπό την πένα του οποίου η εταιρεία κατασκεύασε κάποια από τα ομορφότερά της μοντέλα, όπως τα RC Enduro, RRT, Dakota, XR1, SP01, CX και Northwest. Δική του δημιουργία είναι επίσης το Sfera, το πρώτο scooter χωρίς πλαίσιο μονοκόκ το οποίο βραβεύτημε με Golden Compass, αλλά και μοντέλα της Piaggio όπως τα Skipper, Quartz, Zip, Hegagon και Vespa Gran Turismo.

Στο τέλος της δεκαετίας του 90, ο Marabese ξεκίνησε να ασχολείται με ένα project το οποίο εξελίχθηκε σε μια σημαντικότατη κατηγορία της σημερινής μοτοκίνησης-τα τρίροδα και τετράροδα scooters. Στα σχέδιά του βασίστηκε το Piaggio MP3 αλλά και το τετράροδο Quadro, αφού ο Marabese είναι και ο ιδρυτής της εταιρείας.

Η κηδεία του σχεδιαστή θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Μιλάνο. 
 

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ