net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το scooter με ανοιχτό το χώρο φιλοξενίας του κινητήρα.

Πολύ όμορφες γραμμές, σύμφωνες με το σημερινό σχεδιαστικό ρετρό πνεύμα!

Θέσεις για δύο αναβάτες...σαν "scooter" που σέβεται τον εαυτό του...

Προσέξτε την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στην πίσω ανάρτηση!

PiperMoto J Series: Ένα βρετανικό scooter-πύραυλος με κινητήρα ΚΤΜ 690!

Μία κατασκευή ενός Αγγλου μηχανικού, η οποία συνδυάζει την αισθητική ενός κλασικού scooter με τα μηχανικά μέρη ενός supermotard!

 
Scooter με κινητήρα και περιφερειακά…supermoto;  Ή μήπως supermoto με…περιβολή scooter; Καλή ερώτηση! Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κατασκευή που βλέπετε στις φωτογραφίες μας κέντρισε την προσοχή, με την ποιότητα της δουλειάς που έχει δεχθεί αλλά και το ενδιαφέρον concept γύρω της.
Πρόκειται για την εργασία του Βρετανού μηχανικού John Piper, ο οποίος κατασκεύασε αυτό το πρωτότυπο και δηλώνει ότι είναι «ένα project υπό ανάπτυξη».

Το scooter ονομάζεται PiperMoto J Series και εσωκλείει τον κινητήρα 690 της KTM κάτω από τα πίσω πλαστικά του. Ο κινητήρας έχει μεταφερθεί αυτούσιος από τα μοντέλα της αυστριακής εταιρείας και αποδίδει 67 ίππους. Σίγουρα αρκετοί για το scooter των 160 κιλών, το οποίο υπόσχεται επιδόσεις… πολύ κοντά σto 690 SMC!

O κινητήρας έχει κρυφτεί επιμελώς κάτω από το fairing της κατασκευής, ενώ οι μηχανικές μεταβολές δεν σταματούν εκεί. Το scooter έχει αποκτήσει τροχούς 17 ιντσών, ανεστραμμένο πηρούνι και φρένα Brembo!  

Και ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός, ότι το scooter είναι εξαιρετικά καλαίσθητο, ενώ φαίνεται και αρκετά άνετο για αναβάτη και συνεπιβάτη! Φανταζόμαστε ότι θα έχει πολλή πλάκα, αν το συγκεκριμένο μοντέλο βρεθεί σε «κοντρίτσα» με κανένα… ΤΜΑΧ! 
 

 

SPECIAL - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ