net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Μπορείτε να φανταστείτε το...στερεοφωνικό σας με λογότυπο Ducati;

5 ενδιαφέροντα Ducati facts!

5 πληροφορίες για την ιστορική Ιταλική μάρκα, τις οποίες ίσως και να μην γνωρίζατε!

 
Μια εταιρεία παγκοσμίως γνωστή, η Ducati είναι εδώ και πάρα πολλά χρόνια ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές, με μοντέλα μοναδικά, τα οποία έχουν αφήσει εποχή για πολλούς λόγους. Κορυφαίες μοτοσυκλέτες, μοναδικό στυλ, προσήλωση στον αγωνιστικό προσανατολισμό και… Ιταλικό ταμπεραμέντο χαρακτηρίζουν την εταιρεία του Borgo Panigale. Ωστόσο, ακόμη και αν δηλώνετε…Ducatisti, είστε σίγουροι ότι ξέρετε τα πάντα για την εταιρεία; Ας δούμε 5 πληροφορίες που ίσως σας διέφυγαν!
  1. Η εταιρεία στην αρχή κατασκεύαζε…ασυρμάτους! Μια πληροφορία την οποία λίγοι γνωρίζουν. Η Ducati ιδρύθηκε το 1926 από τον μηχανικό Antonio Cavalieri Ducati, ως εταιρεία έρευνας και κατασκευής μηχανημάτων ραδιοεπικοινωνίας. Μετά από τον πόλεμο, το 1946, ξεκίνησε να λειτουργεί το τμήμα κατασκευής μοτοσυκλετών, το οποίο και τελικά επέζησε δια μέσου των χρόνων…
  2. Έχει φτιάξει 2 scooters! Και όμως ναι. Μία από τις πλέον «σκληροπυρηνικές» εταιρείες μοτοσυκλετών στον κόσμο έχει φτιάξει στο παρελθόν και scooters. Αυτά ήταν τα 175 Cruiser και Brio, τα οποία παρουσιάστηκαν το 1952 και το 1963 αντίστοιχα, χωρίς κανένα από αυτά να σημειώσει ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία.
  3. Είναι οι μοτοσυκλέτες με τις περισσότερες κινηματογραφικές εμφανίσεις: Οι μοτοσυκλέτες της Ducati έχουν στολίσει πολλές φορές τις ταινίες του Hollywood. Τα μοντέλα της Hypermotard, 996, Diavel, Streetfighter και Desmosedici έχουν εμφανιστεί σε μεγάλες παραγωγές, ενώ η λίστα είναι ακόμα μεγαλύτερη!
  4. Παράγουν τους ισχυρότερους δικύλινδρους κινητήρες, εδώ και 10 χρόνια: Από το 2007, η Ducati μπορεί να υπερηφανεύεται ότι κατασκευάζει τους πιο ισχυρούς V2 του κόσμου. Το ρεκόρ ισχύος σημείωσε πρώτος ο κινητήρας του 1098, το οποίο κρατάει ακόμα, όσον αφορά τον κυβισμό και το βάρος του! Φυσικά, μετά από αυτόν, ακολούθησαν οι κινητήρες των 1198 αλλά και οι Superquadro, που έφτασαν την ισχύ των δικύλινδρων συνόλων…σε δυσθεώρητα ύψη!
  5. Είναι η εταιρεία με τις περισσότερες επιτυχίες στα World Superbikes: Μπορεί στα Moto GP η Ducati να τα βρίσκει κατά κανόνα… σκούρα, αλλά στα Superbikes πρόκειται για την πιο επιτυχημένη εταιρεία όλων των εποχών. Κατέχει 17 πρωταθλήματα κατασκευαστών, επίδοση-ρεκόρ, ενώ οι δεύτερες στην κατάταξη Honda και Aprilia έχουν μόλις…4! 

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ