net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Την καθολική εφαρμογή των συστημάτων e-call μελετούν οι μεγάλοι κατασκευαστές μοτοσυκλετών.

Την καθολική εφαρμογή των συστημάτων e-call μελετούν οι μεγάλοι κατασκευαστές μοτοσυκλετών.

Καθολική εφαρμογή e-call

Την μελλοντική καθολική εφαρμογή συστημάτων τηλεειδοποίησης σε μοτοσυκλέτες συζητούν και μελετούν οι μεγάλοι κατασκευαστές.

 
Πριν λίγο καιρό, είδαμε την εφαρμογή συστήματος e-call από την BMW: Πρόκειται για ένα  σύστημα που θα ειδοποιεί αυτόματα ένα κέντρο παροχής βοήθειας, σε περίπτωση που ο αναβάτης έχει κάποιο ατύχημα ή πτώση, εξασφαλίζοντας ιατρική και τεχνική υποστήριξη. 

Το σύστημα, το οποίο ήδη χρησιμοποιείται από πολλά αυτοκίνητα, μπορεί, σύμφωνα με την ACEM, να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε κάθε αναβάτη, δίνοντας την δυνατότητα να σώσει και ζωές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μεγάλοι κατασκευαστές μοτοσυκλετών, μεταξύ αυτών οι BMW, Honda, Yamaha, KTM και Piaggio έχουν ήδη ξεκινήσει εργασία από κοινού, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο της καθολικής εφαρμογής συστημάτων eCall στα δίκυκλα, στα επόμενα χρόνια. 

Η εργασία των εταιρειών περιλαμβάνει την μελέτη δεδομένων από πραγματικά ατυχήματα αλλά και τεχνικό σχεδιασμό, σχετικά με τις απαιτήσεις λειτουργίας που θα έχει ένα τέτοιο σύστημα. Καθώς η δυναμική και η συμπεριφορά των μοτοσυκλετών είναι διαφορετική από των αυτοκινήτων, εκτεταμένες μελέτες πρέπει να γίνουν, σχετικά με το τι χρειάζεται το σύστημα για να λειτουργήσει, πότε θα αναλαμβάνει δράση και πως θα είναι άμεσα εφαρμόσιμο από όλους τους κατασκευαστές. 

Μαζί με τις μελέτες αυτές, ήδη πραγματοποιείται και μια έρευνα online σε μοτοσυκλετιστές σε όλη την Ευρώπη, μέσω της οποίας οι κατασκευαστές θέλουν να μάθουν την γνώμη των μοτοσυκλετιστών για τα συστήματα αυτά. Μπορείτε να βρείτε την έρευνα κάνοντας κλικ εδώ. 

Σύντομα, λοιπόν, πολλά από όσα γνωρίζουμε για την τεχνολογία ασφάλειας στις μοτοσυκλετες, μπορεί να αλλάξουν ριζικά. Ποια είναι η γνώμη σας; Θα θέλατε ένα τέτοιο σύστημα, να βρίσκεται στη μοτοσυκλέτα σας; 

 

SCOOP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ