net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Εντυπωσιακή Endurance εμφάνιση για την "Optimus Praem"

H μοτοσυκλέτα έχει δεχθεί πληθώρα ριζικών μετατροπών.

...έτοιμη για την πίστα, τη βόλτα αλλά φυσικά και το φωτογραφικό φακό!

Πως να είναι άραγε να οδηγεί κανείς μια υπερμοντέρνα μοτοσυκλέτα, μετασκευασμένη στα πρότυπα των Endurance της δεκαετίας του 80;

Praem BMW S1000RR

Μία μετατροπή από τον γαλλικό οίκο Praem πάνω σε ένα BMW S1000 RR το οποίο μεταμορφώθηκε σε μια μοτοσυκλέτα με εμφάνιση αγωνιστικής κατασκευής της δεκαετίας του 80, σαν τις μοτοσυκλέτες που συμμετείχαν στους αγώνες αντοχής!

 
Η Praem είναι ένας γαλλικός οίκος μεταποίησης μοτοσυκλετών, ο οποίος έχει να επιδείξει μετατροπές σημαντικής έκτασης και εντυπωσιακά τελικά αποτελέσματα. Έχοντας ασχοληθεί με πολλές διαφορετικές μοτοσυκλέτες, ο οίκος αυτή τη φορά μεταποίησε μια BMW S1000RR, δίνοντας της έναν αέρα endurance racing. 

Το μοντέλο, το οποίο ο οίκος ονομάζει εύστοχα “Optimus Praem”, βρέθηκε στο μικροσκόπιο αλλά και στα έμπειρα χέρα των Sylvain και Florent Berneron, με τον πρώτο να είναι πρώην σχεδιαστής για την BMW Motorrad και τον Florent να εργάζεται στον χώρο της αεροναυτικής και της μηχανικήςΟι μετατροπές ήταν εκτενέστατες, και φυσικά σε κάθε επίπεδο και όχι μόνο στην εμφάνιση ή στις επιδόσεις. 

Το S1000RR της μετατροπής ζυγίζει 183 κιλά, με καύσιμο και έτοιμο για οδήγηση, 18 κιλά λιγότερα από το εργοστασιακό S1000RR, σύμφωνα με την Praem! Η σιλουέτα της μοτοσυκλέτας έχει αναδιαμορφωθεί πλήρως, με το ιδιαίτερο αγωνιστικό φέρινγκ, την εξάτμιση της Competition Werkes, το μοναδικό παράκεντρο φανάρι εμπρός και τα εντυπωσιακά replica-style χρώματα να ξεχωρίζουν. Η μοτοσυκλέτα φέρει αξεσουάρ από την Rizoma, ζάντες της Rotobox και ελαστικά της Pirelli, ενώ εντύπωση προκαλεί το χαμήλωμα των clip-on, το οποίο είναι εντυπωσιακό! 

Αναμφίβολα μια μοτοσυκλέτα που μπορεί να τραβήξει πάρα πολλά βλέμματα, η «Optimus Praem» έχει σχεδιαστεί, σύμφωνα με τον οίκο, με σκοπό να χρησιμοποιείται ακόμη και σε καθημερινή βάση, παρά τον ακραίο χαρακτήρα που υπονοεί η εμφάνισή της. Εσείς τι λέτε; Εμείς εντυπωσιαστήκαμε και οφείλουμε να δηλώσουμε ότι η συγκεκριμένη κατασκευή φαίνεται πραγματικά ποιοτική και προσεγμένη, μέσα από τόσα customs που κυκλοφορούν και πέφτουν στην αντίληψή μας. 

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ