net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ακόμα περισσότερη τεχνολογία από τα αυτοκίνητα εισάγεται στις μοτοσυκλέτες, αυτή τη φορά με την μορφή συστημάτων τηλεειδοποίησης.

BMW τηλεειδοποίηση μοτό

Ολοκληρωμένο σύστημα τηλεειδοποίησης και κλήσης των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση ατυχήματος ετοιμάζει η BMW, το οποίο θα είναι ικανό να ανιχνεύσει ατύχημα αλλά και τη σοβαρότητά του και να ειδοποιήσει για βοήθεια μέσω δικτύων κινητής.

 
Η BMW εργάζεται πάνω σε ένα εξελιγμένο σύστημα τηλεειδοποίησης, το οποίο θα έχει εφαρμογή σε μοτοσυκλέτες και θα είναι ικανό να καλέσει τις υπηρεσίες παροχής βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος. Μια τεχνολογία που είναι ήδη διαθέσιμη σε αυτοκίνητα, το σύστημα λέγεται ότι θα είναι υποχρεωτικό στα νέα αυτοκίνητα το 2018, τουλάχιστον στην Γερμανία, ενώ πιθανόν θα είναι διαθέσιμο από του χρόνου, προαιρετικά, για μοτοσυκλέτες. 

Το σύστημα αυτό λειτουργεί με μια σειρά ανιχνευτών και αισθητήρων, οι οποίοι θα συνεργάζονται με μια μονάδα κινητής τηλεφωνίας και εντοπισμού θέσης μέσω GPS. Τα δεδομένα από τους αισθητήρες θα πληροφορούν την κεντρική μονάδα ελέγχου, η οποία θα διακρίνει την σφοδρότητα του ατυχήματος και θα ξεχωρίζει αν πρόκειται για απλή στατική πτώση, πιο σοβαρή πτώση χωρίς σύγκρουση ή σφοδρό συμβάν με σύγκρουση.

Εάν το σύστημα ανιχνεύσει σοβαρή σύγκρουση, θα καλεί άμεσα ένα κέντρο λήψης σημάτων της BMW, το οποίο και θα τροφοδοτεί με το στίγμα του οχήματος, ενώ μέσω ενός μικροφώνου ο αναβάτης θα μπορεί να μιλήσει με το κέντρο, αν χρειάζεται. Σε περίπτωση λιγότερο σοβαρού συμβάντος, η κλήση θα γίνεται με 25 δευτερόλεπτα καθυστέρηση και ο αναβάτης θα μπορεί να την ακυρώσει, μέσω ενός πλήκτρου στο δεξί γκριπ, αν θέλει –το σύστημα δεν θα επιτρέπει στον αναβάτη να ακυρώσει την κλήση σε σοβαρό γεγονός. 

Η BMW ισχυρίζεται ότι οι υπηρεσίες παροχής βοήθειας θα μπορούν να φτάνουν στο σημείο του ατυχήματος 50% γρηγορότερα, με μία εκτίμηση ότι θα μπορούν να σωθούν 2.500 ζωές επιπλέον, κάθε χρόνο. Συγκεκριμένα, τα δεδομένα της εταιρείας έρχονται από το 2011, όποτε και οι δοκιμές του συστήματος στα αυτοκίνητα της έφεραν βελτίωση στην ταχύτητα εξυπηρέτησης, της τάξης του 40-50%. Η Ευρωπαϊκή επιτροπή είχε εκτιμήσει δε, ότι λόγω της βελτίωσης αυτής, μπορούν να εξοικονομηθούν μέχρι 26 δις., ευρώ ετησίως, για την λειτουργία των υπηρεσιών ανάγκης. 

 

BMW - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ