net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ταξίδι στο χρόνο και συγκεκριμένα στο 1948 και το θρυλικό Isle of Man.

Isle of Man TT 1948

Από το επίσημο κανάλι του θρυλικού αγώνα, ένα βίντεο που μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο σε μία εποχή άγνωστη για τους περισσότερους από εμάς και για αυτόν ακριβώς το λόγο τόσο γοητευτική.

 
Στο σύντομο βίντεο περιλαμβάνονται πλάνα από τις προετοιμασίες αλλά και τον ίδιο τον αγώνα και όπως πληροφούμαστε και από τη σύντομη περιγραφή κυρίαρχες εταιρίες εκείνη την εποχή στη Νήσο του Man ήταν οι  Moto Guzzis Norton και Velocette. 

Το εν λόγω βίντεο έχει και ιστορική αξία αφού είναι μάλλον αυτό είναι το πρώτο φιλμ που τραβήχτηκε για το Tourist Trophy μετά τον 2ο Π.Π. Σε μια εποχή που οι ψηφιακές γιγαντοοθόνες δεν υπήρχαν ούτε στη σφαίρα της φαντασίας εντύπωση προκαλούν οι τεράστιοι πίνακες όπου άνθρωποι ζωγράφιζαν σε αυτούς τους χρόνους των αναβατών, ενώ υπήρχαν και δείκτες που ενημέρωναν σε ποιο σημείο της πίστας βρισκόταν ο αναβάτης! 

Η φωνή που ακούτε ανήκει στον Graham Walker αφηγητή τότε τοy θρυλικού αγώνα, παλιότερα νικητή του (!) και πατέρα του γνωστού Βρετανού παρουσιαστή της Formula 1, Murray Walker. Για την ιστορία, η μέση ωριαία για τον ταχύτερο γύρο το 1948 ήταν 141,767 χλμ./ώρα.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ