net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Για να διαχίσει κανείς τις ΗΠΑ από την δύση προς την ανατολή (ή και το αντίστροφο) χρειάζεται να καλύψει μια απόσταση λίγο κάτω από τα 5.000 χιλιόμετρα!

LA - Nέα Υόρκη σε 39 ώρες!

Ένα ρεκόρ που κρατούσε 30 και πλέον χρόνια κατέρριψε ο Carl Reese από την Καλιφόρνια, διασχίζοντας τις ΗΠΑ, από την δυτική στην ανατολική ακτή χωρίς διακοπή, πάνω σε ένα BMW K1600GT.

 
O Reese χρειάστηκε 38 ώρες και 49 λεπτά για να ολοκληρώσει την απίστευτη αυτή διαδρομή,  σπάζοντας έτσι με σημαντική διαφορά το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν 42 ώρες, από τον George Egloff, το 1983. 

H επίδοση του Reese,  βρήκε φυσικά την θέση της στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness, αφού καταγράφηκε και πιστοποιήθηκε επισήμως από ανθρώπους που παρακολουθούσαν με GPS τον αναβάτη και την μοτοσικλέτα του, καθ όλη την διάρκεια της διαδρομής.

Για να ολοκληρωθεί  αυτή η τεράστια διαδρομή non - stop και να βγει ο συγκεκριμένος χρόνος, ο Reese οδήγησε με μια μέση ωριαία της τάξεως των 117,29 χλμ./ώρα.  Ο ίδιος είναι κάτοχος πολλών αντίστοιχων ρεκόρ με άλλα οχήματα, όπως υβριδικά και ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα αλλά όπως δήλωσε αυτό ήταν το πιο δύσκολο επίτευγμα του: 

"Υπήρχε λόγος που το ρεκόρ αυτό παρέμενε ανέγγιχτο για 30 χρόνια, είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί  κανείς την σωματική και πνευματική καταπόνηση που υφίσταται κάποιος όταν οδηγεί για 38 συνεχόμενες ώρες μια μοτοσικλέτα. Στο τέλος της διαδρομής, ένοιωθα σαν να είχα αγωνιστεί σε τελικό συνδυασμένων πολεμικών τεχνών και μετά να πέρασε ένα τρένο από πάνω μου."

Η διαδρομή του Reese κινηματογραφήθηκε επίσης από κοντά και πρόκειται πολύ  σύντομα να κυκλοφορήσει ένα σχετικό ντοκιμαντέρ, με τα έσοδα από τις προβολές του, να διατίθενται προς φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

Για την ιστορία, τα επίσημα καταγεγραμμένα  ρεκόρ coast to coast με μοτοσικλέτα στις ΗΠΑ, έχουν ως εξής: 

1914 - Erwin "Cannonball" Baker,  11 ημέρες, με μοτοσικλέτα Indian. 

1936 - Rody Rodenberg,  71 ώρες και 20 λεπτά, με Indian Scout

1959 - John Penton, 52 ώρες και 11 λεπτά, με BMW R69S

1968 - Tibor Sarossy, 45 ώρες και 41 λεπτά, με BMW  R69S

1983 - George Eagloff, 42 ώρες, με BMW  R90S

2015 - Carl Reese,  38 ώρες και 49 λεπτά, με BMW K1600GT  

 


 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ