net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Μια δωρεάν βόλτα ακόμη και αν δεν έχει κάποιος δίπλωμα ίσως είναι αρκετή για να τον τραβήξει στον κόσμο των δύο τροχών. Εσείς τι λέτε;

Αγγλία: Βόλτες δωρεάν και χωρίς δίπλωμα!

«Get on», που σημαίνει «Ανέβα», λέγεται η καμπάνια της Ένωσης Κατασκευαστών Δικύκλου Αγγλίας. Στόχος της να προσηλυτίσει κόσμο στους δύο τροχούς προσφέροντας και δωρεάν βόλτες, ακόμη και χωρίς δίπλωμα.

 
Πολύ απλά, και από ό,τι καταλαβαίνουμε με τη στήριξη και των τοπικών αρχών, μέσω της καμπάνιας Get On όσοι ενδιαφερόμενοι είναι πάνω από 15 ετών μπορούν να οδηγήσουν ένα δίκυκλο, για να βιώσουν αυτή την εμπειρία, χωρίς καμία επιβάρυνση. Αυτή η πρώτη 30λεπτη επαφή τους με τον μαγικό κόσμο των δύο τροχών γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, κλειστούς στην κυκλοφορία, υπό το βλέμμα εκπαιδευτή. Ο προστατευτικός εξοπλισμός προσφέρεται επίσης δωρεάν από τους ανθρώπους της καμπάνιας και το μόνο που χρειάζεται να φορά ο ενδιαφερόμενος είναι ένα ζευγάρι… ανθεκτικά παπούτσια και τζιν παντελόνι.

Η καμπάνια, που τρέχει τα τελευταία πέντε χρόνια, στοχεύει όπως καταλαβαίνετε σε εκείνους που δεν έχουν δίπλωμα οδήγησης με στόχο να τους πείσει να προτιμήσουν το δίκυκλο ως μεταφορικό μέσο έναντι τουλάχιστον του αυτοκινήτου. Πέρα από τη δωρεάν επαφή με το δίκυκλο, η καμπάνια, μέσω της ιστοσελίδας της, φροντίζει να προσφέρει οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να χρειαστεί ο μελλοντικός αναβάτης: από τον ορισμό κάθε κατηγορίας δικύκλου και πληροφορίες για τα όλα τα διπλώματα οδήγησης μέχρι και το που θα βρει σχολές για να βγάλει δίπλωμα αλλά και να βελτιώσει περαιτέρω τις γνώσεις και την τεχνική του.

Οι τοπικές αρχές, όπως ο δήμος του Λονδίνου, στηρίζουν αυτή την καμπάνια και για τους δικούς τους λόγους. Σύμφωνα με έρευνα το Λονδίνο αναδείχθηκε πρόσφατα ως η πόλη με τη μεγαλύτερη συμφόρηση στην Ευρώπη με τους αυτοκινητιστές να περνούν κατά μέσο όρο 96 ώρες κάθε χρόνο χωρίς να κινούνται στη λωρίδα τους. Αυτό σύμφωνα με τη σχετική έρευνα ήταν κατά 14 ώρες περισσότερο από το 2013 (!). 

Σύμφωνα με μια άλλη ευρωπαϊκή έρευνα –δηλαδή άλλη μια επίσημη επιβεβαίωση-μια μικρή πληθυσμιακή μετακίνηση των οδηγών από τους τέσσερις στους δύο τροχούς μπορεί να βοηθήσει στο να μειωθεί η συμφόρηση στους δρόμους για ΟΛΟΥΣ τους χρήστες. Ακόμη και ένα 10% μπορεί να μειώσει τη συμφόρηση κατά 40%, ενώ αν το ποσοστό φτάσει στο 25% η συμφόρηση μπορεί ακόμη και να εξαλειφθεί.

Μια τέτοια καμπάνια θα ήταν σίγουρα καλή και για τη χώρα μας όχι μόνο για τη μείωση τη συμφόρησης φυσικά αλλά κυρίως για να δοθεί η ευκαιρία σε κόσμο που δεν έχει δίπλωμα να έρθει σε επαφή με τους δύο τροχούς. Εσείς τι πιστεύετε;

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ