net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Οι κοσμητικές αλλαγές της Triumph εστιάζουν κυρίως στο μπροστινό μέρος του Explorer 1200.

Με ηλεκτρονικές αναρτήσεις WP, νέες ακτινικές Brembo και το κορυφαίο ABS της Bosch, η Triumph προσφέρει μια γενναία όσο και ουσιαστική αναβάθμιση στο μεγάλο της Tiger .

Triumph Tiger Explorer 2016

Γνωρίζουμε ήδη πως η μεγάλη Adventure μοτοσικλέτα της Triumph αναμένεται να παρουσιαστεί ανανεωμένη για το 2016 μετά από τέσσερα χρόνια στην παραγωγή. Ο πονηρός φακός τη συνέλαβε εν μέσω δοκιμών.

 
Το Explorer 1200 είναι ανάμεσά μας από το 2012 και όταν παρουσιάστηκε η εικόνα της κατηγορίας του ήταν πολύ διαφορετική από ότι είναι σήμερα. Πλέον απέναντί του βρίσκονται νέες μοτοσικλέτες όπως το KTM 1290 Super Adventure και το νέο υγρόψυκτο BMW R1200GS, έχοντας αλλάξει πια τα δεδομένα της κατηγορίας με άλλα επίπεδα εξοπλισμού. Μοιραία η Triumph δεν έχει άλλη επιλογή παρά να ακολουθήσει.

Γνωρίζουμε εδώ και κάποιον καιρό πως το Tiger Explorer 1200 έχει πάρει σειρά για αναβάθμιση και τώρα έχουμε την ευκαιρία για πρώτη φορά να δούμε σε ποιον δρόμο βαδίζει. Αυτό που παρατηρούμε λοιπόν είναι πως η Triumph δεν έχει σκοπό να αλλάξει τα πάντα. Υπάρχει μια πεπατημένη η οποία κρίνεται επιτυχής και επαρκής για τις ανάγκες της εταιρείας και αυτή θα ακολουθηθεί, έτσι πλαίσιο και κινητήρας δεν αλλάζουν σημαντικά. Ενδεχομένως να έχουμε τις παρεμβάσεις δεξιά κι αριστερά, ειδικά στον τομέα των ηλεκτρονικών του κινητήρα, όπου έτσι κι αλλιώς δε θα βλέπαμε κάτι στις φωτογραφίες που διέρρευσαν.

Αυτό που μαθαίνουμε είναι πως η Triumph περνά σε μια νέα εποχή συνεργασίας με τη WP και το μεγάλο Tiger θα αποκτήσει τις ίδιες ημι-ενεργές ηλεκτρονικές αναρτήσεις WP που φορά και το KTM Super Adventure. Στο κάτω άκρο του πιρουνιού βλέπουμε ακόμη και μια νέα έλευση, τις ακτινικές Brembo που πλέον είναι το "must" της αγοράς.

Υπάρχει κι άλλο νέο όμως. Ακούγεται πως η Triumph έχει αποκτήσει για τη μεγάλη της Adventure από τη Bosch το περίφημο cornering ABS, αυτό που πλέον κοσμεί το 1290 της ΚΤΜ και επίσης ίδιο με αυτό που η BMW αποκαλεί ABS Pro. Αλλη μια κίνηση-μονόδρομος για τους Βρετανούς. Αν θέλει κάποιος να είναι στην πρώτη γραμμή επικαιρότητας, αυτά τα στοιχεία φαίνεται πως παίζουν χωρίς αντιπάλους.

Ειδικά στην περίπτωση της WP, κάποιος θα μπορούσε να προσθέσει πως και η Ohlins έχει μια εξαιρετική ηλεκτρονική ανάρτηση, ωστόσο κάπου εδώ θυμόμαστε πως η Triumph συνεργάζεται ήδη με τη WP στην τελευταία ανανέωση των Tiger 800, δηλαδή φέτος, οπότε βγάζει απόλυτο νόημα να συνέχιση της συνεργασίας με την ίδια εταιρεία σε ένα ακόμη μοντέλο.

Πηγή: Bike Social

 

TRIUMPH - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ