net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το σχέδιο αυτό βγήκε από τους υπολογιστές της MCN για να εικονογραφήσει την είδηση και δεν ανταποκρίνεται απαραιτήτως στην πραγματικότητα.

Το Street Triple 675 R είναι μια εξαιρετική, πλήρως ανταγωνιστική μοτοσικλέτα που εύκολα θα συνεχίσει ως έχει στην παραγωγή για 1-2 χρόνια ακόμη.

Αυτός ο πίνακας τα ξεκίνησε όλα όταν απέδρασε προς τον αγγλικό Τύπο.

Triumph Street Triple 800 για το 2017

Ένα γραφικό από έρευνα αγοράς της Triumph διέρρευσε στον αγγλικό Τύπο και αποκαλύπτει πως η εταιρεία επεξεργάζεται αύξηση κυβισμού στο Street Triple της και μάλιστα με τέσσερα διαφορετικά μοντέλα.

 
Το τρικύλινδρο 675 της Triumph αποδείχθηκε μια εξαιρετική ιδέα, από την οποία προέκυψαν μερικές από τις καλύτερες μοτοσικλέτες που μπορεί κανείς να αποκτήσει σήμερα στις κατηγορίες τους. Το Daytona 675 είναι ένα εξαιρετικό supersport, το Street Triple ένα άριστο streetfighter, ενώ με λίγη δουλειά στον κινητήρα προέκυψαν τα Tiger 800, μια από τις πιο πετυχημένες σειρές μοντέλων της Triumph, αισίως στη δεύτερη γενιά τους.

Τώρα μαθαίνουμε πως οι Αγγλοι ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μια αύξηση κυβισμού και στο Street Triple, ακολουθώντας τα βήματα της MV Agusta που πήρε το δικό της τρικύλινδρο στα 800 κ.εκ. Από τις πληροφορίες που διέρρευσαν (ή μήπως "διέρρευσαν";) δεν γίνεται γνωστό τι ακριβώς είναι αυτός ο κινητήρας. Είναι αμφίβολο η Triumph να τοποθετήσει κατευθείαν τον κινητήρα του Tiger σε street μοντέλα, καθώς αυτός έχει προκύψει από αύξηση της διαδρομής των εμβόλων, δηλαδή θυσιάζοντας ευστροφία για ροπή. Εξαιρετική, όσο και δαπανηρή, λύση για τις on-off μοτοσικλέτες της, αλλά όχι και η πιο ενδεδειγμένη για ένα σπορ μοντέλο δρόμου. Ίσως λοιπόν να μιλάμε για μια νέα εκδοχή του τρικύλινδρου, αυτή τη φορά μεγαλώνοντας τον 675 από διάμετρο και όχι από διαδρομή. Ή μήπως για ένα ολοκαίνουργιο μοτέρ; Είναι πολύ νωρίς για σπέκουλες μάλλον.

Στο ψητό τώρα. Ο πίνακας που βγήκε στη δημοσιότητα αναφέρεται σε τέσσερα νέα μοντέλα Street Triple με κυβισμό "άνω των 750 κ.εκ.". Ένα βασικό μοντέλο, το R, ένα RT κι ένα RS.

Το βασικό Street Triple συνοδεύεται από μια τιμή 11.000 ευρώ (προφανώς αυτή δεν είναι επίσημη, απλώς μια προτεινόμενη τιμή για την Αγγλία βολιδοσκοπώντας το εκεί κοινό). Η μοτοσικλέτα θα αποδίδει 110 ίππους, θα φορά μη ρυθμιζόμενες αναρτήσεις της Kayaba, συμβατικές δαγκάνες Nissin και θα συνοδεύεται από ABS και Traction Control (TC) με δυνατότητα απενεργοποίησης. Βλέπουμε ακόμη πως θα διαθέτει οθόνη LCD στα όργανα και δευτερεύοντα LED φώτα.

Η έκδοση R έχει μια προτεινόμενη τιμή 12.400 ευρώ, αποδίδει 115 άλογα και ο εξοπλισμός της είναι ανώτερος, με ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Showa, ακτινικές Nissin Monobloc, ABS και TC, τρεις χαρτογραφήσεις και οθόνη TFT υψηλής ευκρίνειας (HD) στα όργανα.

Για τη συνέχεια έχουμε την έκδοση RT, με τιμή γύρω στα 13.800 ευρώ, απόδοση 125 ίππων και το ίδιο τεχνικό πακέτο με το R, συν Quickshifter, μονόδρομο συμπλέκτη, καρίνα κινητήρα και αφαιρούμενο κάλυμμα ουράς. Εδώ αναφέρεται καθαρά η προαιρετική προσφορά μοντέλου με μισό φέρινγκ, καθώς πλέον μιλάμε για μια μοτοσικλέτα Sport Touring, δηλαδή έχουμε και τον ανάλογο τουριστικό εξοπλισμό: παροχή ρεύματος, αισθητήρες πίεσης ελαστικών, χειρολαβές συνεπιβάτη, βάσεις για βαλίτσες.

Τέλος έρχεται η κορυφαία έκδοση RS. Εδώ μιλάμε για μια σούπερ εξοπλισμένη σπορ κατασκευή που θα πλησιάζει τα 14.500 ευρώ, ο κινητήρας της θα βρίσκεται στην υψηλότερη ρύθμιση απόδοσης με περίπου 125 ίππους, τα ηλεκτρονικά της θα είναι επιπέδου πίστας με αγωνιστικό ABS και TC με αισθητήρες κλίσης, Ohlins αναρτήσεις και Brembo Monobloc ακτινικά φρένα. Στην RS συναντάμε πέντε επιλογές χαρτογράφησης, μεταξύ των οποίων και μια Track, δηλαδή εστιασμένη σε χρήση πίστας. Όλο το ηλεκτρονικό πακέτο της RT είναι παρόν, μαζί με Quickshifter, μονόδρομο συμπλέκτη αλλά και Lap Timer (χρονόμετρο γύρων).

Οι πληροφορίες που αναφέρουν τα αγγλικά μέσα μιλούν για μια σειρά μοντέλων που πρέπει να περιμένουμε για το 2017, καθώς ακόμη βρίσκονται στη φάση της διερεύνησης, ούτε καν σε εξέλιξη δηλαδή, συνεπώς μπορούμε με βεβαιότητα να τα διαγράψουμε από το μυαλό μας για φέτος. Μπορούμε ωστόσο να κάνουμε άφθονες ορέξεις για το όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

 

TRIUMPH - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ