net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αυτή είναι η νέα αγαπημένη μοτοσικλέτα του El Chapo.

Η custom μοτοσικλέτα του El Chapo στρίβει λες και είναι σε ράγες.

Πρωτότυπο μπροστινό σιδηροδρομικού τύπου δίχως λάστιχο, κοντό ντραγκστεράδικο τιμονάκι, σκληρή σέλα, καθόλου φρένα.

Μπροστά από τη μοτοσικλέτα διακρίνεται καρότσι σε ράγες, προφανώς χρησιμοποιούμενο για τις εργασίες διάνοιξης της σήραγγας.

Η σωστή δουλειά θέλει και τη μοτοσικλέτα της.

Ένα παλιό αερόψυκτο μονοκύλινδρο αρκεί.

Απόδραση με μοτοσικλέτα

Ίσως να ακούσατε πρόσφατα την απόδραση του μεγαλύτερου βαρόνου ναρκωτικών του Μεξικού από τη φυλακή. Ιδού η μοτοσικλέτα με την οποία διέφυγε υπογείως ο El Chapo.

 
O Joaquin “El Chapo” Guzman θεωρείται ο μεγαλύτερος και πιο επικίνδυνος έμπορος ναρκωτικών του Μεξικού και κρατείτο σε φυλακές ύψιστης ασφαλείας - ώσπου απέδρασε. Αυτή είναι η δεύτερη μεγάλη του απόδραση, καθώς την πρώτη το 2001 είχε φύγει κρυμμένος σε ένα καλάθι με άπλυτα.

Επειδή ωστόσο η φήμη του είχε μεγαλώσει πολύ και η φύλαξή του ήταν αναλόγως πιο σφικτή, αυτή τη φορά η απόδραση που σκάρωσε ήταν τουλάχιστον μια υπερπαραγωγή. Οι συνεργάτες του έφτιαξαν ένα τούνελ σε βάθος 10 μέτρων, με συνολικό μήκος γύρω στα 1,6 χιλιόμετρα. Κατά μήκος αυτού έστρωσαν μια στενή σιδηροδρομική γραμμή και έστησαν μια μοτοσικλέτα στις ράγες!

Προφανώς με αυτή τη μοτοσικλέτα γινόταν η μεταφορά των περίπου 3,25 τόνων χώματος που εκτιμάται πως μεταφέρθηκαν για να ανοίξει η σήραγγα, καθώς και των εργαλείων που χρειάστηκαν. Για να λάβουμε μια εικόνα της εργασίας αυτής, ας φανταστούμε πως στο τεράστιο μήκος της η σήραγγα είχε όλες τις απαραίτητες υποστυλώσεις και κατακόρυφα τούνελ αερισμού, καθώς και φωτισμό!

Όταν όλα ήταν έτοιμα, η σήραγγα επεκτάθηκε με κατακόρυφο φρέαρ κατευθείαν σε προσεκτικά επιλεγμένη γωνία στο κελί του Guzman, αυτός κατέβηκε, καβάλησε τη μοτοσικλέτα του και σε ελάχιστο χρόνο ήταν ελεύθερος.

Τώρα η κυβέρνηση του Μεξικού τον έχει επικηρύξει με 3,8 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο ίδιος φυσικά είναι άφαντος.

Η μοτοσικλέτα φυσικά διαθέτει τα απολύτως απαραίτητα, με ένα μικρό μπιτόνι για τη βενζίνη που χρειάζεται για το ενάμιση χιλιόμετρο που έχει να διανύσει, ενώ φυσικά δε χρειάζεται ούτε σέλες, ούτε τίποτε άλλο από αυτά που εμείς θεωρούμε βασικά και αναντικατάστατα σε μια μοτοσικλέτα.

Πάμε στοίχημα όμως πως αυτή είναι η νέα αγαπημένη μοτοσικλέτα του Guzman. Ακόμη κι αν δε θα μπορέσει ποτέ ξανά να την καβαλήσει.

Πηγή: Motorcycle.com μέσω Getty Images

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ