net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δέσμη μέτρων ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών για διευκόλυνση των πολιτών αυτή την εβδομάδα, λόγω της αργίας των τραπεζών.

Δωρεάν τα ΜΜΜ για αυτή την εβδομάδα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Σπίρτζης ανακοίνωσε δράσεις με έμφαση στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, συνταξιούχοι), για το διάστημα της αργίας των τραπεζών.

 
Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι «Το κύριο μέλημά μας είναι οι ομάδες του πληθυσμού που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη, όπως είναι οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, ή άλλες ειδικές ομάδες. Και θα είμαστε 24 ώρες το 24ωρο στη διάθεσή τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις», οι οποίες, όπως είπε χαρακτηριστικά, επιβλήθηκαν «με ευθύνη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των δανειστών». 

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι μετά το πέρας της αργίας των τραπεζών, οι δράσεις αλληλεγγύης θα συνεχιστούν, ειδικά για τους ανέργους του ΟΑΕΔ, οι οποίοι εφεξής θα μπορούν να μετακινούνται σε όλες τις δημόσιες συγκοινωνίες δωρεάν. Εντός της ημέρας υπογράφεται η ΚΥΑ για την εφαρμογή των έκτακτων μέτρων ως προϋπόθεση της πλήρους εφαρμογής τους.

Ο κ. Σπίρτζης δήλωσε:

Χ. ΣΠΙΡΤΖΗΣ: "Θα ήθελα να σας ενημερώσω για αποφάσεις και δράσεις της κυβέρνησης, σχετικά με διευκολύνσεις των πολιτών λόγω της αργίας των ελληνικών τραπεζών και δράσεις αλληλεγγύης για ειδικές κατηγορίες πολιτών, όπως είναι οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και άλλοι.

Αναλυτικά:
  • Πρώτον, κατά το χρονικό διάστημα από 30 Ιουνίου 2015 έως και 6 Ιουλίου 2015, που έχει επιβληθεί με ευθύνη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των δανειστών αργία των τραπεζών, η μετακίνηση με τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες θα γίνεται δωρεάν.
  • Δεύτερο, για τους συμπολίτες μας που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, μετά τη λήξη του προηγούμενου μέτρου, θα δοθεί δωρεάν πρόσβαση στις αστικές δημόσιες συγκοινωνίες. Και εξετάζουμε για να εξοικονομήσουμε χρήματα από άλλες δράσεις, προκειμένου το μέτρο να επεκταθεί και σε αστικές συγκοινωνίες περιφερειακών πόλεων που είναι ιδιωτικές.
  • Τρίτο: Για την ίδια κατηγορία συμπολιτών μας, δηλαδή όσων είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ, με νομοθετική ρύθμιση διαγράφονται τα διοικητικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί έως σήμερα, ακόμη κι αν έχει ξεκινήσει η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξής τους.
  • Τέταρτο: καταργούμε μια νομικά παράνομη ενέργεια και πολιτικά και ηθικά κατάπτυστη, τους ελέγχους δηλαδή που γίνονται στις αστικές συγκοινωνίες από μη ελεγκτές και λαμβάνουν ως αμοιβή ποσοστό του προστίμου.
  • Πέμπτο: Δόθηκε προφορική εντολή στο Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ να μην διακοπεί καμία σύνδεση λόγω ληξιπρόθεσμης οφειλής όσο οι τράπεζες είναι σε αργία.
  • Έκτο: στα ΕΛΤΑ ολοκληρώνεται κανονικά η πληρωμή των συντάξεων του ΙΚΑ, (όσοι πληρωνόντουσαν από τα ΕΛΤΑ). Θα συνεχιστεί η πληρωμή των συντάξεων του ΟΓΑ κανονικά που γίνονταν μέσω ΕΛΤΑ σε συνεργασία τόσο με το Υπουργείο Εργασίας, όσο και με τον ΟΓΑ.
Να ενημερώσουμε για διευκόλυνση των πολιτών και των επιχειρήσεων που έχουν εισπράξεις ότι τα ΕΛΤΑ διαθέτουν υπηρεσίες συναλλαγών και πληρωμών που μπορούν να υλοποιηθούν. (Αναλυτικές πληροφορίες μπορούν να πάρουν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις από τα ΕΛΤΑ).
  • Έβδομο: Με πρωτοβουλία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου υπήρξε επικοινωνία με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, σταθερής και φορητής για να μην υπάρξουν διακοπές συνδέσεων ληξιπρόθεσμων λογαριασμών, τηλεφωνίας και internet. Υπήρξε θετική ανταπόκριση από τον ΟΤΕ, τη VODAFONE, τη WIND και τη FORTHNET. Αναμένουμε μια απάντηση από μια ακόμη εταιρεία, δεν υπάρχουν άλλες στη χώρα. Πιστεύω ότι θα είναι και αυτή θετική και οφείλω να τους ευχαριστήσω γι' αυτή τη στάση τους.
  • Όγδοο: Επίσης ζητήθηκε από τους παραχωρησιούχους να μην υπάρχουν διόδια το Σάββατο και την Κυριακή, προκειμένου να διευκολυνθούν οι συμπολίτες μας για τη συμμετοχή τους στο δημοψήφισμα. Ορίστηκε μια συνάντηση τις προσεχείς μέρες και αναμένουμε την απάντησή τους.
  • Ένατο: Έχει γίνει μια ομάδα στο Υπουργείο και για τους εποπτευόμενους φορείς και για τους πολίτες, προκειμένου να καταγράφουμε προβλήματα που δημιουργούνται από την αργία των τραπεζών και να επιλύονται με τον καλύτερο τρόπο και τάχιστα.
Ήδη από σήμερα το πρωί που έγινε αυτή η ομάδα, σας ενημερώνω ότι για τα προβλήματα που υπάρχουν λόγω της αργίας των τραπεζών στα δημόσια έργα, με τις εγγυητικές επιστολές, θα δοθεί η αναγκαία παράταση των δημοπρασιών από το Υπουργείο και θα προβλεφθεί γι' αυτό το χρονικό διάστημα νομοθετική ρύθμιση άμεσα, ώστε να μπορούν να καταθέσουν εγγυητικές επιστολές εκ των υστέρων και όχι την ημέρα του διαγωνισμού για τους φορείς του δημοσίου που δεν θα αναβάλουν, αλλά θα υλοποιήσουν τους διαγωνισμούς.

Πιστεύω ότι η κυβέρνηση πολύ συγκροτημένα και με ικανοποιητική προετοιμασία, αντιμετωπίζει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τη στάση των δανειστών στη χώρα. Το κύριο μέλημά μας είναι οι ομάδες του πληθυσμού που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη, όπως είναι οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, ή άλλες ειδικές ομάδες. Και θα είμαστε 24 ώρες το 24ωρο στη διάθεσή τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστάσεις."

Σημείωση Moto-Τρίτη: Στην ανακοίνωση δεν διευκρινίζεται σε ΠΟΙΕΣ πόλεις αναφέρεται ο κ. Σπίρτζης όταν μιλάει για δωρεάν μετακινήσεις με τα ΜΜΜ, αλλά από ότι καταλαβαίνουμε από άλλα δημοσιεύματα η δωρεάν μετακίνηση αυτή την εβδομάδα αφορά ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ