net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Εντυπωσιακό στην εμφάνιση το X-Over, από αυτή τη γωνία θυμίζει καταδιωκτικό αεροπλάνο.

Όμορφος ο συνδυασμός βουρτσισμένου αλουμινίου με μπλε λεπτομέρειες.

Μονόμπρατσο και μια μικροσκοπική εξάτμιση για να μην το κρύβει.

Κάτι από scrambler, μια δόση από streetfighter, από όλα έχει το X-Over.

Union Jack, για να μην ξεχνιόμαστε.

Κόσμημα το χειροποίητο αλουμινένιο ρεζερβουάρ.

Μινιμαλισμός σε όλο του το μεγαλείο.

Λίγο ακόμη αλουμίνιο και ένα νέο λάστιχο της Avon.

Λεπτή σιλουέτα και LED φώτα παντού.

Αυτό το κομμάτι του F800 δε χρειαζόταν καμιά αλλαγή για να δέσει με το σύνολο.

Ένα στροφόμετρο αρκεί.

Avon Trailrider X-Over

Για την παρουσίαση του νέου ελαστικού Trailrider η γαλλική αντιπροσωπεία της Avon προχώρησε σε μια ιδιαίτερη κατασκευή ενός custom που βασίζεται στο BMW F800S και άφθονες ποσότητες αλουμινίου.

 
Η ιδέα έπεσε στο τραπέζι κατά την αναζήτηση μιας καμπάνιας για την προώθηση του νέου ελαστικού διπλής χρήσης (on-off) της Avon στη Γαλλία. Ο Charles-Henrick Gaurier της Avon είχε την ιδέα και με τη συνεργασία του φίλου του Thierry Marie, ενός ειδικού στην κατασκευή αλουμινένιων εξαρτημάτων, προχώρησαν στην υλοποίησή της.

Το αποτέλεσμα ονομάστηκε X-Over και για τη βάση του επιλέχθηκε ένα BMW F800S. Είναι κάπως αναπάντεχο το ότι δεν προτίμησαν ένα on-off μοντέλο για να δείξουν τα ανάλογα λάστιχα, ωστόσο η επιλογή μια sport touring μοτοσικλέτας οδήγησε σε ένα εξίσου απρόσμενο αποτέλεσμα: Το X-Over δε μοιάζει να ταιριάζει σε καμιά συγκεκριμένη κατηγορία.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στο όλο σχέδιο παίζει το περίτεχνο μπροστινό που ακολουθεί μια λογική παραπλήσια με το Duolever, κρύβοντας ένα αμορτισέρ πίσω από το φανάρι και μπροστά από τον λαιμό του πλαισίου. Τόσο το μπροστινό, όσο και το ρεζερβουάρ, η ουρά, τα φτερά και το κάλυμμα των οργάνων της μοτοσικλέτας είναι κατασκευασμένα από κράμα αλουμινίου 2017/AU4G.

Το σύνολο ζυγίζει μόλις 155 κιλά, γεγονός που μας κάνει να ξεχνάμε το ότι ο κινητήρας είναι πρακτικά απείραχτος, αποδίδοντας 85 ίππους.

 

SPECIAL - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ