net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση των Superstock 600 από την Kawasaki.

Ο 18χρονος Razgatlioglu είναι ένας ακόμη ταλαντούχος Τούρκος αναβάτης που κάνει την εμφάνισή του μετά τον Sofuoglu.

Ο μικρός ακούει προσεκτικά τον μέντορά του, Kenan Sofuoglu, πριν τον αγώνα.

Οι πανηγυρισμοί μόλις έχουν ξεκινήσει στο παρκ φερμέ.

Σε μια τόσο κλειστή μάχη ο Razgatlioglu κατάφερε να ελαχιστοποιήσει τα ρίσκα του και να ανέβει και στο βάθρο.

Kawasaki και Razgatlioglu πρωταθλητές STK 600

H Kawasaki με το Ninja ZX-6R και αναβάτη τον 18χρονο Toprak Razgatlioglu κατέκτησε τον τίτλο στο Ευρωπαϊκό Superstock 600 στον αγώνα που διεξήχθη το περασμένο σαββατοκύριακο στο Misano.

 
Με πέντε νίκες στους πρώτους πέντε αγώνες της σεζόν, ο Razgatlioglu πήγε στο Misano με τη ρεαλιστική προοπτική να καπαρώσει τον τίτλο και μαθηματικά με δύο αγώνες να ακολουθούν στο πρόγραμμα. Παρότι είχε την ευκαιρία, αλλά και τη νεανική παρόρμηση να παλέψει για τη νίκη, η συμβουλή του μέντορά του Kenan Sofuoglu - πρωτοπόρου στη βαθμολογία του Παγκοσμίου Supersport 600 - ήταν να τρέξει έξυπνα και να τερματίσει σε μια θέση που θα του έδινε τον τίτλο από τώρα.

Έτσι ο 18χρονος Τούρκος, παρότι ενεπλάκη στη μάχη τεσσάρων αναβατών με το CBR600RR του Federico Caricasulo, το YZF-R6 του Niki Tuuli και το ZX-6R του Michael Ruben Rinaldi, προσπάθησε να περιορίσει τα ρίσκα που θα έπαιρνε κι έτσι τερμάτισε τρίτος στον ιταλικό αγώνα, κατακτώντας ωστόσο τον τίτλο με διαφορά 55 βαθμών από τον δεύτερο Caricasulo και δύο αγώνες να απομένουν. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε πως ακόμη κι έτσι ο αγώνας των Superstock 600 ήταν άκρως θεαματικός, καθώς οι τέσσερις πρώτοι τερμάτισαν μέσα σε 6 δέκατα του δευτερολέπτου. Αντιλαμβάνεστε πόσο κοντά στη νίκη ήταν ο Razgatlioglu και πόσο πρέπει να συγκρατήθηκε για να μην προσπαθήσει να περάσει στο τέλος δύο αναβάτες που βρίσκονταν 0,4 και 0,5 δευτερόλεπτα μπροστά του. Εκεί φάνηκε η συμβολή του μέντορά του, ο οποίος έχει την εμπειρία τριών τίτλων Supersport 600 (δύο με Honda και ένα με Kawasaki).

Ο Toprak Razgatlioglu επιβεβαίωσε πως δεν κρατιόταν να παλέψει για τη νίκη, “αλλά η ομάδα και ο Kenan με ηρέμησαν, γιατί αυτός ήταν ένας πολύ σημαντικός αγώνας για μένα και την ομάδα. Έπρεπε να πάρω τον τίτλο εδώ. Είμαι λίγο απογοητευμένος που δεν κέρδισα, αλλά πρωτίστως είμαι ευτυχισμένος που έφερα τον τίτλο στην ομάδα”.

Ο αναβάτης της Kawasaki Puccetti Racing έρχεται με μοναδική εμπειρία τη συμμετοχή του στο MotoGP Rookies Cup και μια wildcard συμμετοχή πέρυσι στο Superstock 600 FIM European Championship, όπου και κέρδισε! Αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά σεζόν που η ομάδα Kawasaki Puccetti Racing κερδίζει την κατηγορία Superstock 600.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ