net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

O McGuinness πήρε μια φανταστική νίκη, τσακίζοντας ρεκόρ 1ου γύρου και μέσης ωριαίας, ισοφαρίζοντας τις 7 νίκες στην Senior, του Mike Hailwood!

Ταχύτατος αλλά και τυχερός ο James Hillier, που εκμεταλλεύθηκε τα λάθη του Ian Hutchinson για να πάρει τη δεύτερη θέση στη Senior.

Τρίτος τελικά στον αγώνα ο Ian Hutchinson, που όμως ήταν ο απόλυτος θριαμβευτής του ΙΟΜΤΤ 2015, με 3 νίκες και 5 βάθρα!

Το βάθρο των νικητών, με τον αναβάτη της Honda John McGuinness να σηκώνει για 7η φορά το τρόπαιο της κατηγορίας Senior!

IOMTT 2015: McGuinness το Senior TT

Ο αναβάτης-θρυλος της Honda, John McGuinness πήρε την 23η νίκη της καριέρας του στο Isle of Man TT 2015, κερδίζοντας τον αγώνα Senior TT, τσακίζοντας μάλιστα και το ρεκόρ μέσης ωριαίας του Bruce Anstey.

 
Νέο ρεκόρ λοιπόν μέσης ωριαίας για όλες τις κατηγορίες, και ταχύτερος ever γύρος στο ΙΟΜΤΤ, τα 132.701 μίλια/ώρα, δηλαδή 213.561 χλμ/ώρα! Απίθανος McPint! Δεύτερος στον αγώνα τερμάτισε ο James Hillier, 14,2 δευτερόλεπτα πιο πίσω, και τρίτος ο Ian Hutchinson. Ο αγώνας διεκόπη λόγω σοβαρού συμβάντος στο δεύτερο γύρο, και ξεκίνησε ξανά αργότερα, με μειωμένους γύρους (4).

Ο αναβάτης της Honda πήρε τα ηνία από τον Hillier στον πρώτο κιόλας γύρο, ενώ αργότερα όταν ο Hutchinson έκανε ένα λάθος, ο McGuinness απομακρύνθηκε για να πάρε την 7η νίκη του στην κατηγορία Senior.

Στον πρώτο γύρο, ο Hillier ξαναπέρασε τον "πύραυλο του Morecambe" McGuinness, όμως δεν μπόρεσε να απομακρυνθεί, με τον Hutchinson να πιέζει κι εκείνος, με τον Bruce Anstey 4ο, μπροστά από τους Johnson, Dunlop και Martin. O McGuinness σημείωσε ένα ακόμη ρεκόρ, με τον ταχύτερο ever πρώτο γύρο (standing start), γράφοντας 131.850 μίλια/ώρα, γύρο που τον έβαλε στην πρώτη θέση, 1.2 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Hutchinson, με τον Hillier να έχει πέσει στην 3η θέση.

Το ρεκόρ των 132.701 μιλίων/ώρα του McGuinness ήρθε στο δεύτερο γύρο, με τον αναβάτη της Honda να αυξάνει τη διαφορά του στα 10.9 δευτερόλεπτα, καθώς ο Hutchinson έκανε ένα λάθος χάνοντας μια στροφή. Πολύ γρήγορος και ο Guy Martin που έσπασε κι εκείνος το προηγούμενο ρεκόρ, σημειώνοντας 132.398 μίλια/ώρα. Φανταστείτε πως σε αυτό το γύρο, οι πρώτοι 11 αναβάτες έγραψαν όλοι χρόνους πάνω από τα 130 μίλια/ώρα!

Στον τρίτο γύρο ο McGuinness πρόσθεσε ένα δευτερόλεπτο ακόμα στη διαφορά του, με τον Hutchinson να βρίσκεται πέντε δευτερόλεπτα μπροστά από τον Hillier. Όμως και στον τέταρτο και τελευταίο γύρο ο McGuinness ανέβασε ξανά τη διαφορά, με τον Hutchinson να κάνει ένα ακόμη -καθοριστικό λάθος, και να χάνει τη δεύτερη θέση από τον Hillier, που μέχρι εκείνη την ώρα πάλευε να ξεφύγει από τον Guy Martin.

Πέρα από τα υπόλοιπα ρεκόρ που σημείωσε, με τη νίκη του αυτή, ο McGuinness ισοφάρισε και τις 7 νίκες του θρύλου Mike Hailwood στην κατηγορία Senior! Στην τέταρτη θέση βρέθηκε τελικά ο Guy Martin, με 5ο τον M. Dunlop και 6ο τον Cummins. Ο Anstey έπεσε αρκετά πίσω τελικά, στην 8η θέση.
 
Παρόλο που δεν πήρε τη νίκη στον αγώνα, ο Ian Hutchinson κέρδισε το πρωτάθλημα TT Joey Dunlop, με 3 νίκες και συνολικά 5 βάθρα στο φετινό ΙΟΜΤΤ, αλλά και το πρωτάθλημα των ιδιωτών, κάνοντας φανταστικό comeback!

Ο αναβάτης που έπεσε με συνέπεια τη διακοπή του αγώνα ήταν ο James Hamilton, που μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το άρθρο βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

 

IOM TT - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ