net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η τριχρωμία κάνει το R στο 230R.

To 230R μόλις έχει τερματίσει στο Motorally.

Borile Multiuso 230R, τώρα και του σαλονιού.

Το βασικό μοντέλο Multiuso 230 είναι διαθέσιμο από το 2012.

Borile Multiuso 230R

Η Μιλανέζικη εταιρεία-μπουτίκ του Umberto Borile ανακοινώνει την ίδρυση αγωνιστικού τμήματος, Borile Corse. Το πρώτο μοντέλο που βγαίνει από αυτό, Multiuso 230R, έχει ήδη τρέξει στον πρώτο του αγώνα.

 

Το Multiuso είναι ένα φτηνό και αξιόπιστο on-off που διατίθεται σε δύο εκδόσεις, 125 και 230 κ.εκ. Ο αερόψυκτος μονοκύλινδρος κινητήρας του διακρίνεται περισσότερο για την πολύ χαμηλή του κατανάλωση και τον φιλικό του χαρακτήρα, παρά για τις επιδόσεις του.

Τώρα η Borile προχωρά ένα βήμα παρακάτω, ιδρύοντας αγωνιστικό τμήμα που, ακολουθώντας πιστά την προφορική παράδοση του τόπου, προσθέτει τη λέξη Corse πίσω από το όνομα της εταιρείας. Συνεχίζοντας στην ίδια παράδοση, η πρώτη μοτοσικλέτα της Borile Corse προσθέτει ένα R στο τέλος του ονόματος του μοντέλου και ιδού το Multiuso 230R. Σε πλήρη αντίθεση με την αγωνιστική παράδοση της πατρίδας της, ωστόσο, το αγωνιστικό Multiuso δεν έχει καμιά μηχανολογική διαφορά με το βασικό μοντέλο, πλην του τρικολόρε χρωματισμού. Στοιχηματίζουμε πως δεν χρειάστηκε η συνδρομή μηχανικών με εμπειρία MotoGP για να μπει το πρώτο R στη γκάμα της εταιρείας.

Για να σοβαρευτούμε πάντως, το 230R έτρεξε ήδη τον πρώτο του αγώνα στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Motorally, όπου και κατάφερε να τερματίσει άνετα. Το γεγονός αποδεικνύει πως η μοτοσικλέτα είναι πραγματικά αξιόπιστη για να βγάλει έναν δύσκολο αγώνα και ικανή να μετουσιώσει τη δήλωση του ονόματός της σε πράξεις: Multiuso σημαίνει Πολυχρηστικό.

Η έκδοση Multiuso 230R με απόδοση 15 ίππων ζυγίζει μόλις 88 κιλά (με όλα τα υγρά, έτοιμη για χρήση!), έχει τελική ταχύτητα 110 χ.α.ώ. και διαφημίζει μέση κατανάλωση 3.2 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα! Στην Ιταλία διατίθεται ήδη προς πώληση έναντι 4.990 ευρώ. Στην Ελλάδα ατυχώς η Borile δεν αντιπροσωπεύεται.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ