net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

To BMW M Bike Concept προσφέρει μια νέα οπτική σε μια κλασική μοτοσικλέτα.

Όλα τα λεφτά είναι το φίλτρο αέρα που προεξέχει διακριτικά πάνω από τον κύλινδρο.

Μίνιμαλ ουρά, διότι η μοτοσικλέτα φτιάχνεται για έναν.

Κάθε χρώμα μια εντελώς άλλη εικόνα.

Ενδιαφέρον από κάθε γωνία.

BMW M bike

Αν και δεν πρόκειται για μια πραγματική μοτοσικλέτα, το τρισδιάστατο σχέδιο του Jans Slapins για μια φουτουριστική urban racer μοτοσικλέτα από τη BMW είναι ιδιαιτέρως απολαυστικό και ενδιαφέρον.

 

Ο Jans Slapins είναι Αυστραλός και ζει στο Λονδίνο, ασχολούμενος με ο,τιδήποτε γυροφέρνει τη γραφιστική τέχνη και τη φωτογραφία. Μεταξύ των ενδιαφερόντων του φαίνεται πως είναι και ο βιομηχανικός σχεδιασμός, καθώς κατά καιρούς καταπιάνεται με δικής του έμπνευσης σχέδια που ενίοτε αποκτούν μια καλή δόση δημοσιότητας.

Ένα από αυτά είναι η εικονιζόμενη άποψη ενός urban racer που ο ίδιος αποκαλεί M bike concept και ουσιαστικά συνιστά μια εκδοχή βασισμένη στον boxer κινητήρα 1200 κ.εκ. της BMW. Η μοτοσικλέτα μοιάζει να αντλεί έμπνευση από τον κόσμο των παλιών αεροπλάνων με τις μεταλλικές επιφάνειες που καλύπτουν το σώμα της, ενώ οι λεπτομέρειες όπως η καπιτονέ σέλα, τα δερμάτινα γκριπ και τα ξύλινα διακοσμητικά έρχονται να προσφέρουν μια αύρα πολυτέλειας. Η αντίθεση ολοκληρώνεται με το high-tech φανάρι μπροστά, καθώς και το ανεστραμμένο μπροστινό που βγάζει μάτια.

Φυσικά η αξία της μοτοσικλέτας είναι καθαρά καλλιτεχνική, άντε να φτάσει μέχρι καφεδο-συζήτηση, καθώς το συγκεκριμένο τρισδιάστατο σχέδιο δεν έχει και ιδιαίτερες ελπίδες να φτάσει ποτέ σε παραγωγή - τουλάχιστον όχι στο προσεχές μέλλον. Θα είχε πάντως το ενδιαφέρον του.

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ