net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Στη νέα σύσκεψη ο αναπληρωτής υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ προσπάθησε να καθησυχάσει, όσον αφορά στη συνέχιση των έργων της Πατρών-Πύργου-Τσακώνας.

Δεσμεύσεις για την Πατρών-Πύργου-Τσακώνας

Στη σύσκεψη με βουλευτές και εκπρόσωπους φορέων από την Αχαΐα και την Ηλεία, ο αναπληρωτής υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ δεσμεύτηκε για επανεκκίνηση των διαδικασιών της Πατρών-Πύργου-Τσακώνα στους επόμενους μήνες.

 
Την πάγια θέση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την κατασκευή της Ολυμπίας Οδού στο σύνολο του τεχνικού και φυσικού αντικειμένου της, επανέλαβε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη και τον νέο Γ.Γ. Υποδομών Γιώργο Δέδε, με την παρουσία βουλευτών και εκπροσώπων φορέων από την Αχαΐα και την Ηλεία.

Ο κ. Κατσιφάρας τόνισε την πεποίθηση τόσο του ίδιου όσο και ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ολοκλήρωση κατασκευής ενός τόσο σημαντικού έργου, δημόσιου χαρακτήρα σε όλα τα τμήματα του, δηλαδή Πατρών – Πύργου, Πύργου – Καλό Νερό και Καλό Νερό – Τσακώνα, ενώ εξέφρασε και τους κινδύνους που κρύβονται, κυρίως όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, από ένα ενδεχόμενο αλλαγής της χάραξης.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής Υπουργός κ. Σπίρτζης δεσμεύθηκε πως το έργο θα υλοποιηθεί και θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του νέου ΕΣΠΑ (Σ.Ε.Σ. 2014-2020), όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, καθώς και ότι οι διαγωνιστικές διαδικασίες θα επανεκκινηθούν εντός των δύο – τριών επόμενων μηνών, ενώ ειδικότερα θα υπάρξουν οκτώ ή εννέα διαγωνισμοί, οι οποίοι θα γίνονται ανά 15 ημέρες ο καθένας.

Επιπλέον, ο κ. Σπίρτζης όσον αφορά τη νότια χάραξη, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή το έργο ‘τρέχει’ με την υπάρχουσα χάραξη, ενώ παράλληλα, οι Υπηρεσίες του Υπουργείου θα αξιολογήσουν χρονικά και οικονομικά αν μπορεί να γίνει, συμπληρώνοντας επί λέξει «αν είναι μεγάλη η οικονομική επιβάρυνση και ο χρόνος μακρύς, τότε δε θα γίνει καμία αλλαγή της χάραξης».

Τέλος, ο αναπλ. Υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο επιβολής διοδίων με αναλογικό σύστημα, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Περιφέρειας και άλλων εκπροσώπων, οι οποίοι δηλώνουν κάθετα αντίθετοι με την τοποθέτηση σταθμών διοδίων στον συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο.

Το Υπουργείο προετοιμάζεται και για τα άλλα δύο τμήματα Πύργος – Καλό Νερό και Καλό Νερό – Τσακώνα και σύντομα θα υπάρχουν ανακοινώσεις.

«Θα παρακολουθούμε στενά την πορεία υλοποίησης των νέων δεσμεύσεων της κυβέρνησης και του υπουργού και δε θα ησυχάσουμε, ούτε θα σταματήσουμε να πιέζουμε και να απαιτούμε να γίνει ο αυτοκινητόδρομος πραγματικότητα στο σύνολό του, μέχρι και το τελευταίο χιλιόμετρο της Ολυμπίας Οδού» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Στη σύσκεψη εκτός του κ. Κατσιφάρα συμμετείχαν οι βουλευτές Αχαΐας και επικεφαλής παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανδρέας Κατσανιώτης, Βασίλης Χατζηλάμπρου, οι βουλευτές Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας, Νίκος Νικολόπουλος, Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος, Κώστας Τζαβάρας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, οι Αντιπεριφερειάρχες Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος και Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μάκης Παρασκευόπουλος, Γιάννης Ζαφειρόπουλος και Γιώργος Κανέλλης, οι Δήμαρχοι Πατρέων Κώστας Πελετίδης, Πύργου Γαβριήλ Λιατσής, Δυτικής Αχαΐας Χρήστος Νικολάου, Ηλιδας Χρήστος Χριστοδουλοπουλος, Πηνειού Αλέξης Καστρινός, Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος, ο πρώην Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης και αντιπροσωπεία της Επιτροπής Κατοίκων για τη Νότια Χάραξη, ο αντιδήμαρχος Πατρέων Παύλος Στάμος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Χρήστος Πατούχας, Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, οι πρόεδροι των ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Θανάσης Γιανναδάκης, Ηλείας Βασίλης Κανελλόπουλος, του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνας Μαρλαφέκας και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Ηλίας κος Νικολούτσος.

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ