net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τέλος, για άλλη μια φορά στα σενάρια που θέλουν τον Stoner να επιστρέφει στη MotoGP, βάζει η Honda.

Stoner: Παραλίγο στη θέση του Pedrosa

Εκτός του Aoyama, που τελικά επιλέχθηκε να τρέξει στη θέση του Pedrosa κατά τους δύο αγώνες της απουσίας του, ένα σαφώς βαρύτερο όνομα είχε πέσει στο τραπέζι. Ο Livio Suppo, όμως, ξεκαθάρισε την όλη κατάσταση.

 
Ο Casey Stoner υπήρξε και παραμένει μεγάλο κεφάλαιο για τη Honda, όπως και για τα MotoGP γενικότερα. Η πρόσφατη συνεργασία του ως αναβάτης εξέλιξης του HRC, αλλά και και η επίσημη ανακοίνωση για τη συμμετοχή του στον οκτάωρο αγώνα της Suzuki με τη Honda σήμαναν έναν συναγερμό για τα διεθνή ΜΜΕ που λατρεύουν να «μαντεύουν» την επιστροφή του Αυστραλού στα MotoGP.

Αυτή τη φορά η επιστροφή έφτασε ένα βήμα από την πραγματοποίηση. Όπως έγινε γνωστό, ο Stoner συζήτησε το ενδεχόμενο με τους ανθρώπους της Honda ώστε να πάρει τη μοτοσυκλέτα του Pedrosa για τους δύο αγώνες κατά τους οποίους αυτός θα απουσιάσει. Τελικά η άκρη δε βρέθηκε και ο ίδιος ο Stoner έγραψε στο Twitter πως «συγνώμη αλλά δε θα αγωνιστώ το επόμενο σαββατοκύριακο, θα ήταν τιμή μου να οδηγήσω για τον Dani αλλά δεν ήταν γραφτό να γίνει.»

Όπως απεκάλυψε ο Livio Suppo, Team Manager της Repsol Honda MotoGP, σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport, η όλη πρόταση δεν ήταν ποτέ ρεαλιστική: «Ναι, το συζητήσαμε. Υπήρχαν τα υπέρ, υπήρχαν όμως περισσότερα κατά, έτσι αποφασίσαμε να το αφήσουμε. Ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται πόσο υψηλό είναι το επίπεδο ανταγωνισμού. Το ότι κάποιος κέρδιζε πολύ δε σημαίνει πως θα είναι άμεσα γρήγορος με την επιστροφή του. Ο Casey δε γνωρίζει τις επόμενες δύο πίστες (Circuit of the Americas, Τέξας και Termas de Rio Hondo, Αργεντινή) και τη μοτοσυκλέτα μας την έχει καβαλήσει τέσσερεις μέρες σε δύο χρόνια. Καταλαβαίνω πως εξάπτει τη φαντασία του κόσμου, όλοι θα το ήθελαν, αλλά τι θα γινόταν αν δεν ήταν αρκετά γρήγορος; Τι θα έλεγε και θα έγραφε ο κόσμος τότε; Ο Casey είναι ο Casey, αλλά πραγματικά πιστεύουμε πως θα προβλημάτιζε τον Marc Marquez τώρα;», ενώ συνέχισε λέγοντας «Και ο Troy Corser πίστευε πως πηγαίνοντας στον αγώνα WSBK στην Ταϊλάνδη θα κέρδιζε. Όταν άκουσα για την επιστροφή του τού έστειλα ένα μήνυμα και μου απάντησε ‘Θάνατος πριν την Ατίμωση’. Οι αναβάτες είναι λίγο τρελοί μερικές φορές, αλλά στο τέλος πιστεύω πως ο πιο απογοητευμένος θα ήταν ο ίδιος...Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο Schumacher. Τέλειωσε την καριέρα του στη Ferrari με μια εντυπωσιακή νίκη στη Βραζιλία, ενώ στην επιστροφή του με τη Mercedes ζορίστηκε για να ανέβει σε ένα βάθρο....Αυτή τη στιγμή είναι καλύτερα να μη μπλέξει χωρίς λόγο. Αν θέλει σοβαρά να επιστρέψει θα πρέπει να προετοιμαστεί. Μια μοναδική συμμετοχή θα μπορούσε να αναδειχθεί σε μειονέκτημα για όλους, με το επιπλέον ενδεχόμενο να τραυματιστεί. Άλλωστε εξακολουθώ να πιστεύω πως δε θέλει να αγωνιστεί σε ολόκληρο το πρωτάθλημα. Για μια wild card συμμετοχή, αφού με ρωτάτε, θα πρέπει πρώτα να μας το ζητήσει και τότε θα το σκεφτούμε.»

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ