net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

'Ασχημα τα νέα για τον Pedrosa. Χειρουργείο ξανά, ελπίζοντας να διορθώσει το πρόβλημα του arm-pump. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά για τον πιλότο του HRC.

Ο Pedrosa θα λείψει για τουλάχιστον 2 αγώνες, στους οποίους θα τον αντικαταστήσει ο δοκιμαστής του HRC, Hiroshi Aoyama.

Χειρουργείο για τον Dani Pedrosa

Μετά από την κακή εμφάνιση στο Κατάρ λόγω του arm-pump στους πήχεις, ο Pedrosa αποφάσισε να ξαναμπεί σε χειρουργείο για να αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη κατάσταση, χάνοντας τουλάχιστον τα 2 επόμενα GP!

 
Το arm-pump είναι το φαινόμενο όπου οι μύες στους πήχεις διογκώνονται σε σημείο να μη χωράνε στους προστατευτικούς "σάκους" που τους περικλείουν, με αποτέλεσμα οξύ πόνο, και αδυναμία οδήγησης στο όριο.

Όπως είχαμε αναφέρει προηγουμένως, ο Dani Pedrosa είχε χειρουργηθεί στο παρελθόν για να λύσει το πρόβλημα στα χέρια του, όμως η επέμβαση δεν είχε αποδώσει τα αναμενόμενα. Στη συνέχεια, και αφού τότε οι γιατροί του είχαν συστήσει να μην κάνει 2ο χειρουργείο, ακολούθησε συντηρητική αγωγή, όμως στο πρώτο GP του 2015 το πρόβλημα επανεμφανίστηκε. 

Έτσι, ο Ισπανός πιλότος της Honda Repsol πήρε την απόφαση να ξαναδοκιμάσει την τύχη του κάτω από το νυστέρι των γιατρών, και συγκεκριμένα του ειδικού Δρ. Angel Villamor, που θα τον χειρουργήσει στη Μαδρίτη, στις 3 Απριλίου. Μεγάλη προσοχή δίνουν οι γιατροί στο κλείσιμο της τομής, καθώς είναι κρίσιμο τόσο για την καλή αποκατάσταση του αναβάτη, όσο και για να μην επανεμφανιστεί το πρόβλημα στο μέλλον.

Η αποθεραπεία αναμένεται να διαρκέσει 4-6 εβδομάδες, κι έτσι ο Pedrosa δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στα επόμενα 2 GP (τουλάχιστον), εκείνα του Austin και της Αργεντινής, ενώ δεν θα επιστρέψει στους αγώνες προτού οι γιατροί επιβεβαιώσουν την επιτυχία της επέμβασης. Αντικαταστάτης του για τους επόμενους αγώνες θα είναι ο δοκιμαστής του HRC, Hiroshi Aoyama.

Dani Pedrosa: "Προφανώς αυτά δεν είναι τα νέα που θα ήθελα να σας δώσω. Όμως, αφού μίλησα με ειδικευμένους γιατρούς που εμπιστεύομαι, όλοι συμφώνησαν πως αυτή είναι η μοναδική επιλογή που έχω! Θα πρέπει να κάνουμε την επέμβαση την Παρασκευή, και θα χρησιμοποιήσουν μια ειδική τεχνική για να κλείσουν την τομή, ώστε να εμποδίσουν την επανεμφάνιση του arm pump. Ας ελπίσουμε πως η επέμβαση θα είναι επιτυχημένη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους οπαδούς μου για την υποστήριξη τους, αλλά ειδικά τη Honda, τη Repsol , τη Red Bull και όλους τους χορηγούς μας, για την κατανόηση τους στο θέμα αυτό."

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ