net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Honda CBF Stunner 125. Μια από τις μοτοσικλέτες της Honda που την οδηγούν προς την κορυφή των ινδικών πωλήσεων.

Honda: Γιγαντώνεται στην Ινδία

Με στόχο να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής δικύκλων και στην Ινδία, η Honda προχωρά σε επιπλέον επενδύσεις στα εργοστάσιά της για να αυξήσει την παραγωγή της στα 6,4 εκατ. δίκυκλα έως το 2016!

 
Ειδικότερα, ο ιαπωνικός κολοσσός θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την τεράστια ανάπτυξη της ινδικής αγοράς η οποία έκλεισε πέρσι με άνοδο 10% και συνολικές πωλήσεις περί τα 16 εκατ. δίκυκλα. Στο αντίστοιχο διάστημα οι πωλήσεις της Honda σημείωσαν εκρηκτική αύξηση περίπου 30% (!) με την ινδική αγορά να κατακλύζεται από 4,2 εκατ. Honda. Έτσι οι Ιάπωνες κατέκτησαν λίγο πάνω από το 25% της εγχώριας αγοράς.

Βλέποντας αυτά τα νούμερα αλλά και την αποδοχή που έχουν τα μοντέλα της στο κοινό η θυγατρική Honda Motorcycle & Scooter India Pvt. Ltd. (HMSI) αποφάσισε να προχωρήσει σε περαιτέρω επενδύσεις στο τρίτο και νεότερο εργοστάσιό της στην περιοχή Narsapura, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το 2013 και έχει δυνατότητα παραγωγής 1,8 εκατ. δικύκλων.
 
Οι επενδύσεις ανέρχονται περίπου στα 86,5 εκατ. ευρώ και αφορούν τη δημιουργία-εγκατάσταση μίας επιπλέον γραμμής παραγωγής η οποία θα αυξήσει τη δυναμική του εργοστασίου στα 2,4 εκατ. δίκυκλα, αλλά και το προσωπικό κατά 1.900 άτομα. Έτσι το συγκεκριμένο εργοστάσιο παραγωγής θα γίνει το μεγαλύτερο της Honda σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η νέα γραμμή παραγωγής θα είναι λειτουργική την επόμενη χρονιά και σε συνδυασμό με το τέταρτο εργοστάσιο της Honda που βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό κατασκευή-θα ξεκινήσει να λειτουργεί την ίδια περίοδο- η συνολική παραγωγής της Honda, το 2016, μπορεί να ανέλθει έως τα 6,4 εκατ. δίκυκλα.

Πραγματικά ασύλληπτα νούμερα για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο φυσικά και παραγωγής. 

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ