net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Για 5η σερί χρονιά ο Blazusiak δεν άφησε περιθώριο στον ανταγωνισμό και πήρε άλλον ένα παγκόσμιο τίτλο στο Superenduro.

Π.Π. Superenduro: Blazusiak ξανά πρωταθλητής

O απίθανος αναβάτης της αναβάτης της Red Bull KTM, Taddy Blazusiak, στέφθηκε για άλλη μια φορά παγκόσμιος πρωταθλητής Superenduro φτάνοντας έτσι το σερί του στα πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα!

 
Ο φοβερός και τρομερός Blazusiak πρόσθεσε έναν ακόμα τίτλο στην ήδη επιτυχημένη καριέρα του στις 14 Μαρτίου στον τελικό γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Superenduro στο Cahors της Γαλλίας. Οικογενειακή υπόθεση για την ΚΤΜ ήταν και οι δύο επόμενες θέσεις με τους Cody Webb και Jonny Walker να αποτελούν την πρώτη τριάδα, ενώ ο Aμερικανός αναβάτης της Ty Tremaine, επίσης με ΚΤΜ κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία Junior World.

Ο Blazusiak, ήρθε στον τελευταίο αγώνα με ένα εντυπωσιακό βαθμολογικό προβάδισμα και εξασφάλισε τον τίτλο στο δεύτερο από τα τρία σκέλη του αγώνα. Ο έμπειρος Blazusiak ξεκίνησε πολύ προσεκτικά τον πρώτο γύρο, αλλά στον δεύτερο, στον οποίο οι αναβάτες ξεκινάνε με αντίστροφη σειρά, βρέθηκε γρήγορα μπροστά τερμάτισε δεύτερος και κατέκτησε τον έκτο Παγκόσμιο Τίτλο του συνολικά. Ο Blazusiak ολοκλήρωσε την βραδιά με θέσεις 3-2-3 και νίκη στην Superpole πάνω σε μια 300 EXC.

Μετά την κατάκτηση του έκτου παγκόσμιου τίτλου Superenduro ο Blazusiak δήλωσε: «Κάθε τίτλος έχει την δική του ιστορία. Έχω δουλέψει πολύ σκληρά για αυτό τον τίτλο και είναι πολύτιμος μετά από τόσους τραυματισμούς. Αγαπώ αυτό που κάνω και δεν μου αρέσει να χάνω. Το σχέδιο για απόψε ήταν να συλλέξω βαθμούς και να μην εμπλακώ σε μάχες. Νοιώθω σαν να είμαι στην κορυφή του κόσμου αυτή την στιγμή. Ερχόμενος στον αγώνα ήξερα ότι είμαι σε πλεονεκτική θέση για την κατάκτηση του τίτλου. Είχα ένα άνετο βαθμολογικό προβάδισμα, αλλά φυσικά ήμουν πιεσμένος μέχρι να το πετύχω. Το να περνάς την γραμμή του τερματισμού ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής για έκτη συνεχόμενη χρονιά είναι απίστευτο συναίσθημα. Συνολικά ήταν μια φανταστική σεζόν  – τέσσερεις νίκες στα GP και ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα – αισθάνομαι ότι δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά για την βοήθεια και την προσπάθεια την KTM, την ομάδα μου και όλους όσους με βοήθησαν να πετύχω αυτό το αποτέλεσμα.»

Η επιτυχημένη σεζόν FIM Superenduro ολοκληρώθηκε για την KTM με τη νίκη του Αμερικανού αναβάτη Tremaine ο οποίος στέφθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία Junior.

Tremaine: «Είναι φανταστικό το συναίσθημα του να είσαι Παγκόσμιος πρωταθλητής. Ήταν μια τρελλή σεζόν αλλά απόλαυσα κάθε λεπτό. Στο ξεκίνημα της σεζόν δεν ήξερα τι να περιμένω, αλλά η νίκη στην Πολωνία μου έδωσε δύναμη και αυτοπεποίθηση για να συνεχίσω. Φυσικά ήταν πολύ σκληρό να βλέπω τον Andrea να τραυματίζεται, αλλά και αυτό είναι κομμάτι των αγώνων. Τώρα είμαι απλά χαρούμενος που έχουμε ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα με το όνομα μου.»

Τελική βαθμολογία Πρωταθλήματος-Top 10

1. Taddy Blazusiak (KTM) 320 βαθμοί
2. Cody Webb (KTM) 282
3. Jonny Walker (KTM) 277
4. David Knight (KTM) 231
5. Alfredo Gomez (HVA) 212 
6. Paul Bolton (KTM) 156
7. Mario Roman (KTΜ) 147
8. Dani Gibert (GAS-GAS) 137
9. Danny McCanney (HVA) 128
10. Kyle Redmond (BETA) 94

 

KTM - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ