net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Μέχρι πρότινος η ομάδα ήταν γνωστή ως Suzuki MotoGP Team. Τώρα, με κύριο χορηγό τα λιπαντικά της εταιρείας, μετονομάστηκε σε Team Suzuki Ecstar.

Πανέμορφο το νέο Suzuki GSX-RR των 230 ίππων και τελικής 330 χλμ/ώρα, αλλά και ικανότατο, όπως φάνηκε από τα τελευταία τεστ στη Sepang.

Για 3 χρόνια ο ταλαντούχος Aleix Espargaro έτρεχε στις κατηγορίες OPEN & CRT, μέχρι που επιτέλους βρήκε την αναγνώριση που του αξίζει, από τη Suzuki.

Τεράστια πρόοδο σημειώνει σε χρόνους ο Maverick Vinales, και δείχνει πως προσαρμόζεται γρήγορα στην κατηγορία.

MotoGP: παρουσίαση Team Suzuki Ecstar

Η Suzuki επανέρχεται το 2015 στην κορυφαία παγκόσμια αγωνιστική διοργάνωση του MotoGP, με την ομάδα TEAM SUZUKI ECSTAR, και τους πρωταθλητές σε Open και Moto3, Aleix Espargaro και Maverick Vinales.

 
Η ομάδα SUZUKI ECSTAR θα συμμετάσχει με την νέα αγωνιστική μοτοσικλέτα GSX-RR, η οποία έχει εφοδιαστεί με το νέο 4κύλινδρο εν σειρά κινητήρα. Στο τιμόνι του GSX-RR θα αγωνιστούν δυο Ισπανοί αναβάτες: ο Aleix Espargaro, που κατέκτησε την 7η θέση στο περυσινό πρωτάθλημα MotoGP, και ο Maverick Vinales. Στα highlights των επιδόσεων των 2, ο πρώτος ήταν πρωταθλητής της κατηγορίας OPEN το 2014 (αλλά και ο αναβάτης με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στη CRT κατηγορία το 2012 και 2013), ενώ ο δεύτερος πρωταθλητής στη Moto3 το 2013 και πέρυσι συμμετείχε στην κατηγορία Moto2.

Ο επικεφαλής της ομάδας Eiji Mochizuki (Executive General Manager, Motorcycle Operations) δήλωσε τα εξής: «Εν τέλει η SUZUKI επιστρέφει στα MotoGP, την κορυφαία παγκοσμίως διοργάνωση αγώνων μοτοσικλετών. Αντιμέτωποι με τον υψηλού επιπέδου ανταγωνισμό, θα αναπτύξουμε την τεχνολογία μας και θα την εντάξουμε επιθετικά στις μοτοσικλέτες παραγωγής με αλληλεπίδραση σε όλους τους πελάτες SUZUKI ανά τον κόσμο. Η πρόκληση της SUZUKI είναι να ανεβάσει την ικανοποίηση των πελατών της διεθνώς στο υψηλότερο επίπεδο μέσα από τους αγώνες και τα προϊόντα μας. Ζητάμε από τους fans μας να υποστηρίξουν την ομάδα SUZUKI ECSTAR».

Η ECSTAR είναι η φίρμα των γνήσιων λιπαντικών κινητήρων υψηλών επιδόσεων της SUZUKI από το 1984. Πωλείται κατά κανόνα στην Ιαπωνία και εξάγεται από αυτήν. Με την ευκαιρία της επετείου των 30 χρόνων της ECSTAR και της συμμετοχής της SUZUKI στα MotoGP, η SUZUKI στοχεύει να αναπτύξει τη διεθνή αναγνώριση της φίρμας θεσπίζοντας την ECSTAR ως την διεθνή εταιρεία των γνήσιων λιπαντικών & χημικών προϊόντων SUZUKI, δίνοντας το όνομά της στην ομάδα της των MotoGP. Με εκκίνηση την ευρωπαϊκή αγορά, η ECSTAR θα διατεθεί στους διανομείς του εξωτερικού ως μια αξιόπιστη εταιρεία υψηλής ποιότητας.

Τεχνικά χαρακτηριστικά GSX-RR:
Μήκος x πλάτος x ύψος (χλστ.): 2,096 x 720 x 1,140 
Μεταξόνιο (χλστ.): 1.457
Κινητήρας: Υγρόψυκτος, 4χρονος εν σειρά, 4κύλινδρος, 2ΕΕΚ, 4βάλβιδος 
Κυβισμός (κ.εκ.): 1.000 
Μέγιστη Ιπποδύναμη: 169kw+ (230PS)
Μέγιστη Ταχύτητα (χλμ/ώρα): 330+
Κιβώτιο: 6 ταχύτητες (τύπου κασέτας)
Πλαίσιο: αλουμινένιο, δυο δοκών
Τροχοί (εμπρός/πίσω): 16.5 in / 16.5 in
Εμπρός ανάρτηση: Ohlins, ανεστραμμένο πιρούνι
Πίσω ανάρτηση: Ohlins
Φρένα (Εμπρός/ πίσω): Δίσκοι Carbon / ατσαλιού, Brembo

Δομή της Ομάδας SUZUKI ECSTAR 

Προφίλ αναβατών
#25 Maverick VINALES
Χώρα: Ισπανία
Ηλικία: 20 (12/01/1995)
2014: Moto2 – 3ος 
2013: Moto3 – 1ος 
2012: Moto3 – 3ος 

#41 Aleix ESPARGARO 
Χώρα: Ισπανία
Ηλικία: 25 (30/07/1989) 
2014: MotoGP – 7ος (πρωταθλητής OPEN)
2013: MotoGP 11ος 
2012: MotoGP 12ος 

Διευθυντές και Managers της ομάδας
Team Director: Satoru TERADA
Team Manager: Davide BRIVIO
Technical Manager: Ken KUWAUCHI 

Ιστορικό της ECSTAR
H ECSTAR είναι η φίρμα των λιπαντικών της SUZUKI για τους κινητήρες υψηλών επιδόσεων, που γεννήθηκε το 1984.

Ο τίτλος της προκύπτει από τις λέξεις Ecstatic & Star, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνουν «το αστέρι της εκστατικής επίδοσης». Με την ενοποίηση των γνήσιων λιπαντικών & χημικών προϊόντων της SUZUKI σε ECSTAR, η SUZUKI στοχεύει να παρέχει διεθνώς, υψηλές και αξιόπιστες υπηρεσίες στους πελάτες της στο χώρο της αυτοκίνησης, της μοτοσικλέτας και των εξωλέμβιων.

Η εκκίνηση της φετινής σεζόν των MotoGP 2015 θα γίνει στο Qatar στις 29 Μαρτίου 2015.

 

SUZUKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ