net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο Marc Marquez έφυγε από το 2ο και τελευταίο τεστ της Sepang με τον ταχύτερο χρόνο, και με άριστες επιδόσεις στην προσομοίωση αγώνα.

Μετά από σκληρή προπόνηση, ο Jorge Lorenzo έδειξε τα δόντια του, και έγραψε τον 2ο ταχύτερο χρόνο, 0,3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Marquez.

Τρίτος... ποιος;!!! Ο Cal Crutchlow με την περιφερειακή ομάδα της Honda. Φοβερή επίδοση από τον Βρετανό, μένει να τον δούμε και στους αγώνες.

Καβάλα στο ολοκαίνουργιο Ducati GP15, ο Andrea Iannone προσαρμόστηκε γρήγορα, πετυχαίνοντας τον 4ο χρόνο, αντίθετα με τον Dovizioso που ήταν 10ος.

Πέμπτος χρόνος για τον Valentino Rossi, που δεν έμεινε ευχαριστημένος από τις επιδόσεις του, καθώς ήταν 0,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Marquez.

Ανάμεσα σε Suzuki και Aprilia, η πρώτη τα πηγαίνει καλύτερα στην επάνοδο, με τον Aleix Espargaro να σημειώνει τον 9ο καλύτερο χρόνο.

MotoGP: 2ο τεστ Sepang

Μετά από 3 μέρες εντατικών δοκιμών, ο Marc Marquez έφυγε από το δεύτερο τεστ του Φεβρουαρίου στη Sepang της Μαλαισίας, με τον ταχύτερο χρόνο όλων. Δεύτερος ήταν ο Jorge Lorenzo και τρίτος ο Cal Crutchlow!

 
Ο καιρός δεν ήταν ιδανικός για το τεστ, καθώς είχε και βροχές, αλλά και φοβερή ζέστη που δεν επέτρεπε εύκολα στους αναβάτες να οδηγούν το μεσημέρι. Όπως συνηθίζεται, οι 2 πρώτες μέρες κύλησαν με δοκιμές και βελτιώσεις στις μοτοσικλέτες, ενώ στο τέλος της τρίτης οι αναβάτες προχώρησαν σε προσομοίωση αγώνα, προσπαθώντας να θέσουν μια σειρά από γρήγορους γύρους.

Ο Marc Marquez έλυσε το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τα φρένα του την πρώτη ημέρα, για να κυριαρχήσει στο τεστ τις επόμενες 2 ημέρες. Ο Πρωταθλητής 2013-2014 δοκίμασε διαφορετικά πλαίσια, ρυθμίζοντας τη μοτοσικλέτα του για το κάθε ένα ξεχωριστά. Ο καλύτερος γύρος του ήταν το 1.59.115, δίνοντας του ανάσα τριών δεκάτων του δευτερολέπτου από τον δεύτερο Jorge Lorenzo. Μάλιστα ο Marquez "έγραψε" τους περισσότερους γύρους από όλους την 3η μέρα, συμπληρώνοντας 73 περιφορές της Sepang! Σε αυτούς περιλαμβάνεται και μια προσομοίωση αγώνα 19 γύρων, με τους 16 από αυτούς να γυρίζει κάτω από το φράγμα του 2.01. 

Αντίθετα με τον πρωταθλητή, ο ομόσταυλος του στη Honda, Dani Pedrosa δεν τα πήγε καλά, αφού το τέλος του τεστ τον βρήκε μόλις στην 7η θέση! Παρόλα αυτά, ήταν από τους λίγους που συνέχισε να κόβει από το χρόνο του ακόμα και στο τέλος του τεστ, οπότε ίσως απλώς χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για ρυθμίσεις.

Ο δεύτερος Jorge Lorenzo δήλωσε πως βρίσκεται στην καλύτερη φόρμα της ζωής του, μετά από ένα ιδιαίτερα σκληρό καθεστώς προπόνησης. Η δουλειά του φαίνεται να απέδωσε καρπούς, καθώς συμπλήρωσε πάρα πολλούς γύρους, παρά τη ζέστη, τερματίζοντας 2ος σε χρόνο, δοκιμάζοντας μαζί με τον Valentino Rossi το νέο, εξελιγμένο seamless κιβώτιο της Yamaha. Όπως και με το δίδυμο της Honda, έτσι και στη Yamaha, ο ένας αναβάτης τα πήγε καλά, ο άλλος όχι. Ο Rossi τερμάτισε το τεστ πέμπτος, 0,7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Marquez, και δήλωσε καθόλου ικανοποιημένος από το χρόνο του.

Εκείνος όμως που πρέπει να πετάει από τη χαρά του, είναι ο Cal Crutchlow, που καβάλα στην περιφερειακή CWM LCR Honda άλλαξε το στιλ οδήγησης του, βλέποντας τους χρόνους του να πέφτουν δραματικά, καταφέρνοντας να σημειώσει τον τρίτο ταχύτερο γύρο (1.59.658) του τεστ! Ταυτόχρονα, ολοκλήρωσε μια προσομοίωση αγώνα, με πολλούς γύρους κάτω από το 2.01. Ο ομόσταυλος του, rookie Jack Miller, ήταν... 22ος, αλλά χρειάζεται καιρό να συνηθίσει το γκάζι των MotoGP μοτοσικλετών, μετά από εκείνο των... Moto3.

Η Ducati εμφανίστηκε στο 2ο τεστ της Sepang με το ολοκαίνουργιο GP15, όμως ενώ ο Andrea Iannone κατάφερε να προσαρμοστεί γρήγορα στη νέα μοτοσικλέτα, και να τερματίσει 4ος στο τεστ, ο Andrea Dovizioso παραπονέθηκε για προβλήματα στο φρενάρισμα, μην μπορώντας να ανέβει πιο πάνω από τη 10η θέση, μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Iannone. Θα προτιμήσει άραγε ο Iannone το 14.3 αντί για το 15 για τον πρώτο αγώνα, στο Κατάρ; Ίδωμεν.

Στο στρατόπεδο της Suzuki, ο Aleix Espargaro τελείωσε τις δοκιμές με τον 9ο καλύτερο χρόνο (2.00.275), ενώ ο Maverick Vinales ήταν 3 δέκατα πιο αργός, στην 14η θέση. Στη ομάδα Monster Tech 3 Yamaha ο Bradley Smith πήρε τα ηνία από τον ομόσταυλο του, Pol Espargaro, τερματίζοντας στην 6η θέση, με τον Pol να τελειώνει το τεστ 11ος.

Οι δυσκολίες συνεχίστηκαν για την επάνοδο της Aprilia στο πρωτάθλημα MotoGP, καθώς ο Alvaro Bautista τερμάτισε 12ος, μην μπορώντας να βελτιώσει το χρόνο του πολύ περισσότερο στις 2 τελευταίες μέρες του τεστ, ενώ ο Marco Melandri βρέθηκε στην τελευταία θέση, σχεδόν 4.5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Marquez! 

 

MOTOGP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ