net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Yamaha παρουσίασε ούτε λίγο ούτε πολύ εννέα επίσημες ομάδες για το 2015, χωρίς να υπολογίζουμε MotoGP και Dakar.

Τα δύο όπλα της Yamaha για τη φετινή αγωνιστική σεζόν.

Η αγωνιστική έκδοση του R1 έχει αρκετές αλλά αλλαγές σε σχέση με το R1M αλλά λιγότερες από όσες θα υπολόγιζε κανείς.

Το YZ450FM ήταν απλά λαχταριστό.

Το πιο πολεμικό R1 ανήκει στην GMT94 Yamaha.

Το πιο όμορφο ίσως R1 ήταν εκείνο που θα συμμετέχει φέτος στο BSB.

Μια διμοιρία από αγωνιστικά R1. Δύο ώρες πριν δεν είχαμε δει ούτε ένα από κοντά!

Ο κύριος στα δεξιά δυστυχώς απουσίαζε, το ίδιο και ο team mate του αλλά και ολόκληρη η ομάδα MotoGP.

Αυτά τα δύο μας υποδέχτηκαν στα κεντρικά της Yamaha. Μοιάζουν λίγο δεν νομίζετε;

Yamaha: Παρουσίαση αγωνιστικών ομάδων 2015

Βρεθήκαμε στη βάση της εργοστασιακής ομάδας MotoGP της Yamaha, στο Gerno di Lesmo της Ιταλίας για να διαπιστώσουμε την επίθεση της ιαπωνικής εταιρίας σε όλα τα αγωνιστικά μέτωπα.

 
Ζωντάνια και πάθος για τους αγώνες ξεχειλίζει η Yamaha για το 2015, η οποία επιτίθεται εντός και εκτός δρόμου με στόχο την επιστροφή στις επιτυχίες. Η παρουσίαση των νέων αγωνιστικών ομάδων της (πλην εκείνων για το MotoGP και το Dakar), πραγματοποιήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου και εμείς είχαμε την ευχαρίστηση είμαστε παρόντες σε αυτό το γεγονός, σε μία αγωνιστική παρουσίαση άνευ προηγούμενου για την ιαπωνική εταιρία, την πρώτη ουσιαστικά αυτού του μεγέθους επί ευρωπαϊκού εδάφους. 

Με αφορμή την παρουσίαση της αγωνιστικής έκδοσης του νέου YZF-R1 οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν ότι η φετινή σεζόν θα σημάνει και μια νέα αγωνιστική αρχή για αυτούς, η οποία θα τους βρει να εμπλέκονται σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Αυτός είναι και ο λόγος που η Yamaha προχώρησε σε αναδιάρθρωση της αγωνιστικής της δομής ιδρύοντας ένα νέο τμήμα εντός του τμήματος μάρκετινγκ της Yamaha Ευρώπης. Ο Andrea Dosoli ορίστηκε ως ο υπεύθυνος για τους αγώνες δρόμου της ιαπωνικής εταιρίας, ενώ ο Erik Eggens θα είναι υπεύθυνος για τους αγώνες MX. Για τους αγώνες Enduro και Rally την ευθύνη ανέλαβε ο Alexandre Kowalski. O Dosoli ανέλαβε επίσης το νέο αγωνιστικό τμήμα R&D το οποίο εδρεύει στην Γερμανία. Κύριος στόχος αυτού του τμήματος είναι η εξέλιξη του νέου R1, το οποίο θα συμμετέχει φέτος στα καλύτερα εθνικά πρωταθλήματα του κόσμου, ώστε να είναι πανέτοιμο για την μεγάλη επιστροφή των Ιαπώνων, το 2016, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Η νέα αγωνιστική δομή θα δει τη Yamaha να εμπλέκεται στους αγώνες σε εργοστασιακό επίπεδο με τις δικές της ομάδες, ενώ θα κατεβάσει και «επίσημες» ομάδες, όπως τις ονομάζει, οι οποίες θα έχουν εργοστασιακή υποστήριξη αλλά θα είναι ιδιωτικές. Η ιαπωνική εταιρία θα παρέχει υποστήριξη και σε αναβάτες εθνικών πρωταθλημάτων μικρότερης δυναμικότητας μέσω των αντιπροσωπειών της. Αυτό ισχύει και για τη χώρα μας, με την ελληνική αντιπροσωπεία να βρίσκεται προς το παρόν σε συζητήσεις με αναβάτες.

Ομάδες Road Racing
Όπως είπαμε η εξέλιξη του R1 είναι το μεγάλο στοίχημα για την Yamaha φέτος και για αυτό το λόγο θα συμμετέχει ούτε λίγο ούτε πολύ σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, ένα ευρωπαϊκό και δύο εθνικά. 

Δύο ομάδες για το EWC
Με τον μοναδικό ήχο του crossplane κινητήρα να πλημμυρίζει την ατμόσφαιρά το πρώτο νέο αγωνιστικό R1 που έκανε την εμφάνισή του επί σκηνής ήταν εκείνο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Endurance, GMT94 Yamaha. Η GMT94 θα λάβει φυσικά και φέτος υποστήριξη από την Yamaha με αναβάτες τους David Checa, Kenny Foray και Mathieu Gines.

Οι Ιάπωνες θα έχουν και δεύτερη επίσημη συμμετοχή στο Π.Π. Endurance στο “πρόσωπο” της Yamaha Austria Racing Team -ΥART. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2009 θα έχει αναβάτες τους Ivan Silva, Broc Parkes και Max Neukirchner.

BSB-Milwaukee Yamaha
Το βρετανικό πρωτάθλημα Superbike θεωρείται το καλύτερο του κόσμου μετά το παγκόσμιο αφού διαθέτει ταλέντο, χρηματοδότηση αλλά και κορυφαίες πίστες. Φέτος η Yamaha επέλεξε την Milwaukee για επίσημη ομάδα. Το δικό της R1, το μοναδικό κόκκινο-άσπρο, ήταν ίσως και το πιο όμορφο από όλα. Οι Βρετανοί κατεβαίνουν στο BSB με αναβάτες τον Parkes της YART και τον Joshua Brookes.

IDM-Team Yamaha MGM
H Yamaha θα έχει επίσημη ομάδα και στο δεύτερο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης (σύμφωνα με τη Yamaha), αυτό της Γερμανίας. Η Yamaha MGM του Michael Galinski θα κατέβει με στόχο την κορυφή και αναβάτες τους Max Neukirchner και Damian Cudlin.

STK 1000-Team MRS
Τελευταία επίσημη συμμετοχή στο δρόμο για την ιαπωνική εταιρία θα είναι εκείνη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Superstock με αναβάτες τους Florian Marino και Kev Coghlan με την ομάδα της Morillas Racing School.

Ομάδες Off-Road
Εμπειρία και ταλέντο θα συνδυαστούν για τους Ιάπωνες και στην προσπάθεια που θα καταβάλλουν στον χωμάτινο στίβο με εργοστασιακή συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜΧGP με την Yamaha Factory Racing Yamalube του Michele Rinaldi και το βελτιωμένο σε όλους τους τομείς YZ450FM. Αναβάτες της ομάδας θα είναι ο δευτεραθλητής του περσινού πρωταθλήματος Jeremy Van Horebeek και ο Romain Febvre που τερμάτισε πέρσι 3ος στην MX2.

Στην MX2, όπου τρέχει το YZ250F, θα υπάρξουν δύο επίσημες συμμετοχές. Η πρώτη αφορά την Standing Construct με αναβάτες τους Valentin Guillod και Julien Lieber και η δεύτερη την Kemea Racing με τους Benoit Paturel και Damon Graulus. Τέλος, επίσημη υποστήριξη θα παρέχει η Yamaha στην ομάδα Miglio Racing η οποία θα έχει τη δική της ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο στο Π.Π. Enduro με τους Cristobal Guerrero (δύο φορές 2ος στην Ε2) και Gianluca Martini. Αυτή είναι και η πρώτη συμμετοχή της Yamaha στον θεσμό ύστερα από έξι χρόνια. 

Περισσότερες φωτογραφίες και λεπτομέρειες για την κάθε ομάδα θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Yamaha Racing.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ