net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Με τον Troy Bayliss στη σχάρα εκκίνησης που αντικαθιστά στην Ducati τον άτυχο Giugliano, το sold out στο Phillip Island θεωρείται δεδομένο!

Επιστροφή Bayliss με Ducati!

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Troy Bayliss θα αντικαταστήσει τελικά τον άτυχο Davide Giugliano στην Ducati παίζοντας εντός έδρας στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στο Phillip Island της Αυστραλίας.

 
Ο άτυχος εργοστασιακός αναβάτης της Ducati, Davide Giugliano, τραυματίστηκε στην σπονδυλική στήλη την πρώτη ημέρα των τελευταίων δοκιμαστικών πριν την έναρξη της σεζόν. Οι πρώτες ανεπίσημες αναφορές για την σοβαρότητα του τραυματισμού του ήταν ασαφείς και το μόνο σίγουρο ήταν η πρόθεση της Aruba.it Racing να μην τον αντικαταστήσει για τον πρώτο γύρο της χρονιάς στο Phillip Island, αφήνοντας μόνο του τον έτερο αναβάτη της Ducati, Chaz Davies.

Σύμφωνα με την Ducati, ο Giugliano έφυγε χθες (Τρίτη 17 Ιανουαρίου) από το νοσοκομείο Alfred της Μελβούρνης, όπου νοσηλευόταν. Τα πράγματα τελικά δυστυχώς είναι πιο σοβαρά από ό,τι φαινόταν αρχικά: ο Ιταλός έχει δύο μικρά κατάγματα στους σπόνδυλους L1 και L2 με τους γιατρούς να του συνιστούν μια περίοδο ανάρρωσης τριών μηνών. Πραγματικά μεγάλη ατυχία για τον ταλαντούχο Ιταλό που ξεκινά τη σεζόν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Ο Giugliano θα επιστρέψει τώρα στην Ιταλία, για επιπλέον εξετάσεις και για να ξεκινήσει αποθεραπεία.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη η Ducati άλλαξε στάση και «υπέκυψε» (!) στην παράκληση του μεγάλου Αυστραλού αναβάτη, ο οποίος ήθελε να τρέξει άλλη μια φορά μπροστά στο κοινό της πατρίδας του στο Phillip Island, που γιορτάζει φέτος 25 χρόνια στο WSBK. Ο 45χρονος Αυστραλός έχει να τρέξει στο Π.Π. Superbike από το τέλος του 2008, όταν και κέρδισε τον τρίτο και τελευταίο παγκόσμιο τίτλο του (2006 και 2001 οι προηγούμενοι), για λογαριασμό της Ducati

Πέρα από τρεις τίτλους, ο Bayliss έχει στο ενεργητικό του 52 νίκες και 94 συνολικά βάθρα σε 152 εκκινήσεις. Με λίγα λόγια ο Αυστραλός «βλέπει» χονδρικά βάθρο δύο φορές κάθε τρεις αγώνες και παρά το «προχωρημένο» της ηλικίας του δεν αποκλείεται να τον δούμε να τερματίζει τουλάχιστον μέσα στη 10άδα, σε μια πίστα που ξέρει πολύ καλά-μετρά έξι νίκες! Ο Bayliss, που ενεργεί ως πρεσβευτής της Ducati ανά τον κόσμο, έχει παραμείνει ενεργός αγωνιζόμενος κερδίζοντας τον τελευταίο του τίτλο μόλις πέρσι στο αυστραλιανό πρωτάθλημα Dirt Track. Με τον Bayliss στη σχάρα εκκίνησης το sold out στο Phillip Island θεωρείται δεδομένο!

Για την επιστροφή του στο Π.Π. Superbike, ο μεγάλος Αυστραλός αναβάτης δήλωσε: «Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας ότι πραγματικά συμμερίζομαι αυτό που περνά ο Davide και ότι είναι πραγματικά κρίμα που ξεκινά τη σεζόν του με αυτό τον τρόπο. Η επιθυμία μου να επιστρέψω στην πίστα μπροστά στο κοινό της πατρίδας μου και τους Ducatisti ήταν πάντα δυνατή, από τότε που έτρεξα για τελευταία φορά, με το Phillip Island, που γιορτάζει φέτος τα 25 χρόνια του, να είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες. Αυτό μου έδωσε την ιδέα να αγωνιστώ ως wildcard και να δουλέψω ξανά με τους ανθρώπους της Ducati. Ξέρω ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο, γιατί έχει περάσει και καιρός από τότε που οδήγησα Superbike. Αλλά ξέρω την πίστα καλά και ελπίζω να βρω τον ρυθμό μου μετά από μερικούς γύρους. Θα προσπαθήσω να το διασκεδάσω και φυσικά θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ προσπαθώντας παράλληλα να διασκεδάσω το πλήθος.»

Σχετικά με τον τραυματισμό του και την επιλογή του Bayliss, ο τραυματίας Giugliano δήλωσε: «Στόχος μου είναι να κάνω ό,τι μπορώ για να αναρρώσω όσο το δυνατό γρηγορότερα. Θα επιστρέψω στην Ιταλία το συντομότερο δυνατό και θα ξεκινήσω την αποκατάσταση της ζημιάς. Είμαι περήφανος που ξέρω ότι αυτός που θα με αντικαταστήσει το Σαββατοκύριακο θα είναι ο Troy. Είναι ένας μεγάλος πρωταθλητής τον οποίο πάντα θαύμαζα. Ελπίζω να τα πάει καλά με το set up (της μοτοσικλέτας) που επέλεξα εγώ και η ομάδα μου τους περασμένους μήνες».

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ