net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Είναι αυτή η MV Agusta F4 RC; Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, μάλλον ναι.

Αν είναι όντως αυτή, η αγωνιστική έκδοση της F4 είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

To screenshot όπου το superbike της ιταλικής εταιρίας συγκρίνεται με τον ανταγωνισμό.

Είναι αυτή η MV Agusta F4 RC;

Η ύπαρξη της αγωνιστικής έκδοσης της F4 μας είναι γνωστή από καιρό και περιμέναμε να την δούμε στην περασμένη EICMA, κάτι που δεν έγινε. Αυτή όμως η τελευταία διαρροή μάλλον βάζει τέλος στην αναμονή.

 
Οι δύο πρώτες φωτογραφίες της πολυθρύλητης MV Agusta F4 RC διέρρευσαν στο Διαδίκτυο πριν μερικές μέρες και συνοδεύονται από ένα screenshot παρουσίασης όπου συγκρίνεται με τον βασικό ανταγωνισμό της στο WSBK. Το γεγονός μυρίζει διαρροή από κάποια κλειστή παρουσίαση στους εμπορικούς συνεργάτες της εταιρείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες λοιπόν, μιλάμε για μια μοτοσικλέτα στις διαστάσεις της F4 RR, αλλά με κάμποση δουλειά στον κινητήρα για να φτάσει η απόδοσή του στους 212 ίππους και τα 11,3 Kgm ροπής, ενώ το βάρος έχει πέσει στα 175 κιλά. Η τιμή που αναφέρεται στην παρουσίαση είναι 36.900 ευρώ, ενώ έχει ήδη γίνει γνωστό πως στις ΗΠΑ η τιμή της θα είναι 46.000 δολάρια. σύμφωνα με την ιστοσελίδα asphaltandrubber.

Ο κινητήρας του RC μοντέλου, που προορίζεται για ομολογκασιόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes, σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε έχει νέας σχεδίασης κεφαλή, νέο στρόφαλο, μεγαλύτερα σώματα ψεκασμού, ελαφρύτερα πιστόνια και μπιέλες τιτανίου, ενώ στο κορμί της μοτοσυκλέτας θα βρούμε σε αφθονία βίδες τιτανίου, εξαρτήματα από μαγνήσιο και ανθρακόνημα –ώστε να επιτευχθεί η δίαιτα των 15 κιλών συγκριτικά με την F4 RR.

Οι φωτογραφίες επίσης μας αποκαλύπτουν πως οι αναρτήσεις προέρχονται από την Öhlins, η τελευταία λέξη της τεχνολογίας της Brembo αναλαμβάνει τα φρένα, ενώ η Termignoni προσφέρει την υπέροχη 4-2-1-2 εξάτμιση από τιτάνιο.

Η ύπαρξη αυτής της διαρροής μας υποψιάζει πως σύντομα θα πρέπει να περιμένουμε και την επίσημη παρουσίαση της σπάνιας αυτής MV Agusta.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ