net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η κορυφή είναι ο στόχος της Suzuki για άλλη μια χρονιά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής.

O πολύ έμπειρος Vincent-Philippe.

Ο Anthony Delhalle.

Ο Εttiene Μasson.

Suzuki Endurance Racing Team: Στόχος η κορυφή

Η θρυλική εργοστασιακή Suzuki ανανεώθηκε με την υποστήριξη της Yoshimura και βάζει ως πρώτο της στόχο για το 2015, τι άλλο, την επιστροφή στην κορυφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Endurance.

 
Η SERT, Suzuki Endurance Racing Team, είναι μάλλον η πιο αναγνωρίσιμη και σίγουρα η πιο πετυχημένη ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής την τελευταία δεκαετία. Στο παλμαρέ της φιγουράρουν οκτώ τίτλοι σε δέκα χρόνια. Αρχικά ως Castrol Suzuki και στη συνέχεια με το σημερινό της πρόσωπο, SERT, κυριάρχησε για μια συνεχόμενη τετραετία από το 2005 ως και το 2008, το σερί της διακόπηκε το 2009 από μια άλλη εξίσου θρυλική ομάδα, τη YART (Yamaha Austria Racing Team), επέστρεψε στην κορυφή για άλλη μια αδιάκοπη τετραετία 2010-2013, για να χάσει τον περσινό τίτλο ξανά από τη Yamaha Racing GMT94 Michelin. Όπως είναι προφανές, η SERT δεν επιτρέπεται να εστιάσει το βλέμμα της χαμηλότερα από το πιο ψηλό σκαλί του βάθρου.

Με όπλο της το ανανεωμένο GSX-R1000 που από φέτος εξελίσσεται υπό τη στοργική φροντίδα της εξίσου θρυλικής ιαπωνικής Yoshimura, η ομάδα διατηρεί τους δύο πετυχημένους και εμπειρότατους αναβάτες της Vincent Philippe και Anthony Delhalle, τους οποίους θα πλαισιώσει φέτος ο νεοστεφθείς Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superstock Etienne Masson. Ο νεαρός Γάλλος κατέκτησε το Superstock Endurance Championship του 2014 με την ομάδα Suzuki Junior Team LMS πανηγυρίζοντας με μια σπουδαία νίκη μέσα στην πατρίδα του, στις 24 ώρες του Le Mans. Της εξ ολοκλήρου γαλλικής ομάδας θα ηγηθεί ο έμπειρος Αγωνιστικός Διευθυντής Dominique Meliand.

Ακολουθήστε την πορεία της SERT από τη σελίδα της στο Facebook, κάντε μια βουτιά στην πολύχρονη ιστορία της Suzuki στο Πρωτάθλημα Αντοχής με ένα βίντεο που ξεκινά από τη δεκαετία του '80 για να μας θυμίσει αξέχαστες ιστορικές μοτοσυκλέτες και απολαύστε ένα υπέροχο βίντεο-αφιέρωμα στην περσινή αγωνιστική σεζόν της ομάδας.

SERT Yoshimura GSXR-1000

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κινητήρας: 2013 GSX-R1000
Κεφαλή: Εργοστασιακή με τροποποιήσεις 
Στρόφαλος: Εργοστασιακός
Βαλβίδες: Εργοστασιακές
Κιβώτιο τεχυτήτων: 6 σχέσεων Factory Suzuki close ratio
Εκκεντροφόροι: Yoshimura kit
Συμπλέκτης: Yoshimura
Ψεκασμός: Εργοστασιακός
Ανάφλεξη: Yoshimura ECU kit  
Μπουζί: NGK
Εξάτμιση: Yoshimura
Αλυσίδα: RK
Φίλτρο Αέρος: KS Filter
Γρανάζια: AFAM Sprockets 
Λίπανση: Motul
Ελαστικά: Dunlop
Ζάντες: OZ Wheels
Aξονες τροχών: Factory Suzuki
Τακάκια φρένων: Nissin
Δαγκάνες φρένων: Endurance-spec Nissin
Δισκόφρενα: Nissin 310mm
Τρόμπες φρένων: Nissin
Αναρτήσεις: πιρούνι Showa 43mm / αμορτισέρ Showa
Κλιπόνς: Suzuki Factory
Γκριπς: Suzuki Factory
Λεβιέδες: Suzuki Factory
Πλαστικά κουστούμια: Flam Racing
Ζελατίνα: Puig
Μαρσπιέ: Alpha Usinage

 

SUZUKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ