net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Στην ημερίδα συμμετείχαν αθλητές, γονείς, εκπρόσωποι σωματείων και ομοσπονδιών, εκπρόσωποι εταιρειών μοτοσυκλέτας, δημοσιογράφοι, κ.α.

Ο κ. Κώστας Τουρναβίτης τεκμηρίωσε μεταξύ άλλων και την ανάγκη ειδικής, εκπαιδευτικής-ψυχαγωγικής, προπονητικής προσέγγισης των εφήβων και των παίδων.

Στην ημερίδα ξεδιπλώθηκε από τον Στ. Χριστοδούλου η ιστορία του αθλήματος, με απίθανες φωτογραφίες όπως εδώ από... Old School Freestyle, το 1968!

Ημερίδα «Γνωρίστε τον μοτοαθλητισμό»

Περισσότεροι από 70 φίλοι και φίλες του μοτοαθλητισμού παρακολούθησαν την Ημερίδα «Γνωρίστε τον μοτοαθλητισμό» που διοργάνωσε το πάντα ανήσυχο και πρωτοπόρο σωματείο «ΑΡΗΣ».

 
Στην ημερίδα που έλαβε χώρα στη φιλόξενη Αίθουσα Πολλαπλών Xρήσεων του Δημαρχείου Πεντέλης συμμετείχαν αθλητές και πρωταθλητές, γονείς, εκπρόσωποι σωματείων και ομοσπονδιών, εκπρόσωποι εμπορικών εταιρειών μοτοσυκλέτας, δημοσιογράφοι, δημόσιοι παράγοντες, κ.α.
 
Εκεί ξεδιπλώθηκε από τον Στ. Χριστοδούλου (πρόεδρος «ΑΡΗΣ») η ιστορία του αθλήματος, με φωτογραφίες του ’30, οπτική αναφορά στο πρωτάθλημα... μοτοποδοσφαίρου (δεκαετία του 50!), κινηματογραφικά στιγμιότυπα από αγώνες του 1950 & 1960, για να φτάσουμε στο σήμερα της Ελλάδας των παγκοσμίων πρωταθλημάτων μοτοσυκλετισμού.

Παράλληλα έγινε εκτεταμένη αναφορά: στο αθλητικό νομικό πλαίσιο και την σημασία του αφού ο μοτοαθλητισμός, από εκδήλωση, έγινε άθλημα που προστατεύεται συνταγματικά, στα προνόμια αθλητών και φορέων αλλά και στις αξίες που πρέπει να αναπτυχθούν, στην αθλητική επίδοση, τη διεθνή διάκριση, και το ρεκόρ που μπορεί να έρθει μόνο από τον μακρόπνοο σχεδιασμό και την συγκεκριμένη στόχευση και προετοιμασία.

Ο κ. Ανδρέας Μαλάτος (πρόεδρος Ι.Δ.Ε.Α.Δ*) διακεκριμένος νομικός ανέλυσε την αξία του αθλητικού νομικού πλαισίου και προέβαλλε τις 2 πλευρές του αθλητισμού, τον αγωνιστικό αθλητισμό και τον ψυχαγωγικό αθλητισμό.

Ο κ. Κώστας Τουρναβίτης (καθηγητής ΤΕΦΑΑ, Α' Αντιπρόεδρος της Πανελλήνια Ομοσπονδίας Προπονητών) τεκμηρίωσε την ανάγκη επιστημονικής προετοιμασίας των αθλητών αλλά και την ανάγκη ειδικής, εκπαιδευτικής-ψυχαγωγικής, προπονητικής προσέγγισης των εφήβων και των παίδων.

Ο κ. Δημήτρης Σφακιανάκης (επιστημονικά εξειδικευμένος προπονητής στίβου, με έρευνα στον μοτοαθλητισμό) τεκμηρίωσε τις αθλητικές ανάγκες του μοτοσυκλετισμού και παρουσίασε ένα βασικό ετήσιο αθλητικό προγραμματισμό που πρέπει να σχεδιάζεται για τους μοτοαθλητές.

Ο κ. Σταύρος Γεωργακόπουλος (πολυπρωταθλητής Motocross), με βάση τις προσωπικές του εμπειρίες οι οποίες τον οδήγησαν σε στροφή από την τεχνολογική υπεροχή του μέσου (μοτοσυκλέτα, χρήσιμη πάντως) στην αθλητική υπεροχή του σώματος, απέδωσε εμφατικά την αθλητική υπόσταση του αγωνιστικού μοτοσυκλετισμού (**)

Στην ημερίδα εξελίχθηκε παραγωγικός διάλογος των συμμετεχόντων με τους ομιλούντες, ενώ οι διοργανωτές έκλεισαν τη μέρα με τη διαπίστωση πως "Η ημερίδα αυτή, άλλαξε αλλά και συγκέντρωσε τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα".

Τέλος, ξεχωριστή εντύπωση προκάλεσε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου, καθημερινού μοτοσυκλετιστή επί 50 έτη και προπονητή ιππασίας ο οποίος, εκτός άλλων, δήλωσε συμπαραστάτης σε κάθε τέτοια οργανωμένη προσπάθεια.
 
(* Ινστιτούτο Διεθνούς & Διεθνούς Αθλητικού Δικαίου)
(**, έγινε γνωστό ότι ο Δ. Σφακιανάκης και ο Στ. Γεωργακόπουλος παρακολούθησαν το 1ο ιστορικά αθλητικό σεμινάριο που διοργάνωσε η FIM Europe)

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ