net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Αρκετά φθηνότερο από το Ninja 300, το Kawasaki Ninja 250SL διαθέτει sport χαρακτήρα, μαζί με πιο προσιτή τιμή από τον μεγάλο αδελφό του.

Το Kawasaki Z 250SL διατίθεται στα 4.590 ευρώ στην Ελληνική αγορά, και σε 2 χρωματισμούς, πράσινο Lime και Λευκό Pearl (φωτό).

Οι μηχανικοί της εταιρίας έδωσαν έμφαση στην ευελιξία της μοτοσικλέτας. Για αυτό το λόγο το Ninja 250SL είναι ελαφρύ, έχει μικρό πλάτος και στενά ελαστικά.

Όμορφα, ποιοτικά και σύγχρονης αισθητικής τα ψηφιακά όργανα της μοτοσικλέτας.

Υπέροχο πλαίσιο χωροδικτύωμα που κάνει το Ninja 250SL ιδιαίτερο, και μοναδικό, φέρνοντας λίγο και το κτήνος H2 στο μυαλό.

Σύμφωνα με την Kawasaki το κόψιμο του τιμονιού φτάνει τις 36 μοίρες, δίνοντας κύκλο στροφής μόλις 2,4 μ., ό,τι πρέπει για τους δρόμους της πόλης.

Kawasaki Ninja 250SL. Έφτασε Ελλάδα

Compact, ελαφρύ και ευέλικτο, με πραγματικό sport DNA, το νέο Ninja 250SL που μόλις έφτασε, αποτελεί μια ξεχωριστή μοτοσυκλέτα, ιδανική για νέους αναβάτες που θέλουν να βιώσουν την εμπειρία της Supersport οδήγησης.

 
Το νεότερο- μικρότερο μέλος των Ninja παρουσίασε η Kawasaki. Το μονοκύλινδρο 250άρι έχει βάρος μόλις 151 κιλά και πλαίσιο χωροδικτύωμα(!) που φέρνει λίγη από την αίγλη του Ninja H2 στα μικρά κυβικά!

Η κίνηση της Kawasaki να φέρει το νέο μικρό Ninja 250SL στην ευρωπαϊκή αγορά δεν αποτελεί έκπληξη. Σίγουρα υπάρχει το δικύλινδρο 300άρι Ninja που προσφέρει καλύτερες επιδόσεις, πιο εντυπωσιακή σχεδίαση και υψηλότερη ποιότητα κατασκευής  τα οποία όμως συνοδεύονται και από ανάλογη τιμή. Με το μονοκύλινδρο 250, οι Ιάπωνες προσφέρουν την επιλογή άλλης μίας μικρής μοτοσικλέτας στο αγοραστικό κοινό (πιο… «αγωνιάρικης» σύμφωνα με τους ίδιους), η οποία διαχωρίζει σαφώς τη θέση της από αμέσως επόμενο Ninja και την ίδια στιγμή είναι αρκετά πιο προσιτό.

Το μικρότερο Ninja έχει προσεχθεί από την Kawasaki σε όλους τους τομείς. Η σχεδίασή του είναι μοντέρνα και λιγότερο επιθετική από των μεγαλύτερων μοντέλων της οικογενείας κάτι που την κάνει πιο εύπεπτη και «καθημερινή». Οι μηχανικοί της εταιρίας έδωσαν μεγάλη έμφαση στην ευελιξία της μοτοσικλέτας και στην αίσθηση αμεσότητας που δίνει στις εντολές του αναβάτη. Για αυτό το λόγο το Ninja 250SL, πέρα από ελαφρύ (151 κιλά γεμάτο στην έκδοση χωρίς το ABS), έχει μικρό πλάτος και στενά ελαστικά διαστάσεων 100/80 και 130/70 εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Αυτά λένε τη μισή αλήθεια. Η άλλη μισή κρύβεται στη γεωμετρία του Ninja το οποίο έχει μεταξόνιο μόλις 1.330 χλστ., κάστερ 24 μοίρες και ίχνος που ανέρχεται στα 90 χλστ. Σύμφωνα με την Kawasaki το κόψιμο του τιμονιού φτάνει τις 36 μοίρες και αυτό δίνει στη μοτοσικλέτα κύκλο στροφής μόλις 2,4 μ., ό,τι πρέπει για τους δρόμους της πόλης. Με ύψος σέλας στα 780 χλστ. το μικροκαμωμένο Ninja φαντάζει ως ιδανική επιλογή για τους βραχύσωμους αναβάτες, ενώ η Kawasaki κάνει λόγο για σπορτίφ θέση οδήγησης με χαμηλά τοποθετημένα κλιπόν και ανάλογη θέση για τα μαρσπιέ.

Ο κινητήρας του νέου μικρού Ninja είναι σύγχρονος μονοκύλινδρος, υγρόψυκτος με τέσσερις βαλβίδες και δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής. Έχει υπερτετράγωνες διαστάσεις θαλάμου (72,0 χλστ. x 61,2 χλστ.) και η Kawasaki κάνει λόγο για καλές επιδόσεις τόσο χαμηλά όσο και στο υψηλό φάσμα λειτουργίας. Από 249 κ.εκ. αποδίδει 27,6 ίππους και 2,3 Kgm ροπής στις 9.700 και 8.200 σ.α.λ. αντίστοιχα. Το μοτέρ συνδυάζεται με κιβώτιο έξι σχέσεων.

Στον τομέα των αναρτήσεων το 250άρι ninja χρησιμοποιεί ένα συμβατικό πιρούνι με καλάμια διαμέτρου 37 χλστ. και ένα αμορτισέρ που στηρίζεται στο ψαλίδι μέσω μοχλικού και ρυθμίζεται ως προς την προφόρτιση ελατηρίου. Για φρένα η Kawasaki χρησιμοποίησε εμπρός ένα δίσκο 290 χλστ. και δαγκάνα δύο εμβόλων ενώ πίσω βλέπουμε δίσκο 220 χλστ. που φέρει επίσης διπίστονη δαγκάνα. Το μοντέλο που έρχεται στη χώρα μας δεν διαθέτει ABS.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας: 4T, 1K, Υ/Ψ, 4β 
Κυβισμός (κ.εκ.): 249
Ισχύς (ίπποι/σ.αλ.): 27,6/9.700
Ροπή (kgm/σ.α.λ.): 2,3/8.200
Βάρος (kg, γεμάτο): 151

Το Ninja 250SL είναι διαθέσιμο τώρα και στην Ελλάδα, στην τιμή των 4.590 ευρώ, κάνοντας τη supersport εμπειρία προσιτή σε όλους!

Σε δύο χρωματισμούς
-Πράσινο Lime
-Λευκό Pearl

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το site www.kawasaki.gr, ή επικοινωνήστε με την ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε., επίσημο αντιπρόσωπο και εισαγωγέα της Kawasaki στην Ελλάδα, και το δίκτυο εμπόρων-συνεργατών.

 

KAWASAKI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ