net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δεν θα παρουσιαστεί τελικά η GP15 στο πρώτο τεστ του MotoGP.

Ducati MotoGP: Καθυστερεί η GP15

Η νέα μοτοσικλέτα της Ducati για το MotoGP, δεν θα είναι τελικά έτοιμη για το πρώτο τεστ της χρονιάς στη Sepang, σύμφωνα και με τον γενικό διευθυντή της ομάδας Gigi Dall΄Igna.

 
Ειδικότερα ο Dall΄Igna δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του παγκόσμιου πρωταθλήματος ότι η εργοστασιακή ομάδα της Ducati θα λάβει μέρος τις πρώτες δοκιμές της Sepang με την «GP14.3». Το εν λόγω πρωτότυπο αποτελεί μια αναβαθμισμένη έκδοση της μοτοσικλέτας που έτρεξε την προηγούμενη σεζόν. Η GP14.3 θα βοηθήσει τους μηχανικούς της εταιρίας να συλλέξουν τα στοιχεία που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν την GP15 που αποτελεί μια ολοκαίνουρια αγωνιστική μοτοσικλέτα για την ιταλική εταιρία, η οποία δεν έχει σχέση με την προηγούμενη. Ωστόσο, «θα διατηρεί τη φιλοσοφία της Ducati», σύμφωνα με τον Dall΄Igna και αυτό σημαίνει ότι το ολοκαίνουριο μοτέρ θα εξακολουθεί να είναι V4 με περιεχόμενη γωνία κυλίνδρων στις 90 μοίρες και το δεσμοδρομικό σύστημα στις βαλβίδες. Σύμφωνα όμως με αναφορές θα έχει σημαντικά μικρότερο μήκος και σε αυτό θα παίζει μεγάλο ρόλο και το ολοκαίνουριο κιβώτιο ταχυτήτων. Μικρότερη σε διαστάσεις θα είναι γενικότερα η νέα μοτοσικλέτα της Ducati στο MotoGP και θα διαφέρει σχεδιαστικά από την προηγούμενη στη σχεδίαση των εξατμίσεων και της ουράς.

Λογικά τη GP15 θα την δούμε για πρώτη φορά στο δεύτερο τεστ της χρονιάς για το MotoGP, πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ