net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

O Canepa θα είναι το μεγάλο αστέρι της Erik Buell Racing για το 2015 στο WSBK.

WSBK: Μεγάλες αλλαγές στην EBR το 2015

Με νέα δομή και νέους αναβάτες θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν η Erik Buell Racing στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike διατηρώντας παράλληλα τη «βάση» της στην Ιταλία.

 
Τα αποτελέσματα της πρώτης σεζόν για την EBR στο Π.Π. Superbike ήταν σίγουρα χαμηλότερα των προσδοκιών (τελευταία στο πρωτάθλημα με μόλις δύο βαθμούς). Ωστόσο αυτό δεν αποθαρρύνει καθόλου τους Αμερικανούς που θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους στο κορυφαίο πρωτάθλημα Superbike του κόσμου ελπίζοντας του χρόνου σε πολλά περισσότερα.
Την επόμενη σεζόν η EBR θα κατέβει στο πρωτάθλημα με αναβάτες τους Niccolò Canepa και τον Αμερικανό αναβάτη του Αμερικάνικου Πρωταθλήματος Superbike, Larry Pegram

Ο Canepa είναι γνωστός για την ταχύτητα αλλά και τα αποτελέσματα που μπορεί να φέρει. Για όσους δεν θυμούνται να πούμε ότι είναι πρωταθλητής Superstock Cup το 2007, το 2013 ήρθε 2ος , ενώ τη σεζόν που μας πέρασε τερμάτισε 2ος στην κλάση EVO του WSBK και 13ος στη γενική κατάταξη με 73 βαθμούς. Αυτός θα είναι και το μεγάλο όπλο των Αμερικανών για το 2015 που θέλουν να ανεβάσουν τουλάχιστον μια ταχύτητα όσον αφορά τις επιδόσεις τους στην πίστα, ανεβάζοντας παράλληλα και τον πήχη των προσδοκιών σε νέο επίπεδο.

Από την άλλη, ο 41χρονος Pegram, πέρα από αναβάτης θα έχει έναν επιπλέον ρόλο μέσα στην ομάδα, αυτόν του γενικού διευθυντή. Η ομάδα του, Pegram Racing, θα αναλάβει τη διαχείριση της EBR! Ο Pegram είναι ο μοναδικός από τους τρεις αναβάτες της EBR (Geoff May και Aaron Yates οι άλλοι δύο) που της έδωσαν βαθμούς το 2014, στον μοναδικό αγώνα που αγωνίστηκε στο WSBK, στη Laguna Seca των Η.Π.Α.

Το να αναλάβει ένας ενεργός αναβάτης τη διαχείριση μιας ομάδας είναι το λιγότερο ασυνήθιστο, τουλάχιστον για τα δεδομένα του WSBK. Ωστόσο ο Pegram και η ομάδα του έχουν αποκτήσει εμπειρία από το αμερικάνικο πρωτάθλημα Superbike και το μόνο που μένει να δούμε είναι το πώς θα «δουλέψει» αυτό το «πείραμα» κατά τη διάρκεια της σεζόν. Στην απόφαση της EBR να συνεργαστεί με τον Pegram μεγάλο ρόλο πρέπει να έπαιξε και η δημοτικότητα του Αμερικανού αναβάτη στις Η.Π.Α., ο οποίος έχει και δικό του τηλεοπτικό σόου.

Σχετικά με τον διπλό ρόλο του στην EBR ο Larry Pegram δήλωσε: «Η ερχόμενη σεζόν είναι κάτι πολύ ξεχωριστό για μένα και ανυπομονώ να ξεκινήσει. Ο ερχομός μου στην EBR είναι μεγάλη υπόθεση για μένα καθώς πάντα ήθελα να δω μια αμερικάνικη εταιρία να παράγει μοτοσικλέτες επιδόσεων. Αν και οι αγώνες στο αμερικάνικο πρωτάθλημα το 2014 ήταν λίγοι, η ομάδα μου και εγώ μάθαμε πολλά για την EBR. Ο τερματισμός μας στους βαθμός στον αγώνα του WSBK στη Laguna Seca αλλά και το βάθρο που πήραμε στον τελευταίο αγώνα του αμερικάνικου πρωταθλήματος δείχνουν το μεγάλο δυναμικό της μοτοσικλέτας το οποίο έπεισε τόσο εμένα όσο και την EBR ότι η Pegram Racing θα μπορούσε να παίξει μεγάλο ρόλο στη βελτίωση των αποτελεσμάτων της EBR στο WSBK.

Για τη νέα του ομάδα στο WSBK ο Canepa δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι στην Team Hero EBR για το 2015. Αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία για μένα να συνδυάσω τις αγωνιστική μου ικανότητα αλλά και την ικανότητα που έχω στην εξέλιξη μια μοτοσικλέτας. Το να συναγωνίζομαι τις EBR το 2014 ήταν πολύ συναρπαστικό για μένα, όπως και το να βλέπω μια αμερικάνικη μοτοσικλέτα στο πρωτάθλημα και προς το τέλος της σεζόν το 1190RX είχε γίνει αρκετά γρήγορο. Βελτιώθηκαν πολύ από τα μέσα της σεζόν και μετά και μου τράβηξαν την προσοχή! Ανυπομονώ να γίνω μέρος του επόμενου βήματος της EBR όσον αφορά στην απόδοση».

Σε δηλώσεις προχώρησε και ο Erik Buell ο οποίος είπε: «Eίμαστε πολύ χαρούμενοι που θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε στο WSBK το 2015. Το 2014 ήταν μια χρονιά που μάθαμε πολλά και ευχαριστούμε πολύ όλα τα μέλη της ομάδας του 2014 για τη σκληρή τους δουλειά. Ήταν ένα απίστευτο έργο, με νέους αναβάτες και μοτοσικλέτες στο πρωτάθλημα και μηχανικούς που δεν είχαν καμία εμπειρία με τις μοτοσικλέτες μας. Αλλά αυτό ήταν μόνο ένα μέρος ενός μακροχρόνιου σχεδιασμού. Από τη στιγμή που είχαμε πολύ νέο κόσμο με διαφορετικά υπόβαθρα, κάναμε πολλούς πειραματισμούς το 2014 και συγκεντρώσαμε ανάλογα πολλά αποτελέσματα. Πολλές προτάσεις δεν δούλεψαν, αλλά όλες ήταν καλές για να μάθουμε… Για το 2015, βασισμένοι σε αυτά που μάθαμε την προηγούμενη σεζόν, κάναμε πολλές αλλαγές και ανυπομονούμε να δούμε πώς θα αποδώσουν. Στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού, όλα πρέπει να «κολλήσουν» και νομίζουμε ότι έχουμε τον σωστό συνδυασμό για να διευθετήσουμε αυτά που μάθαμε πέρσι».

Για τοn Larry Pegram, τον διπλό ρόλο του τελευταίου αλλά και τον Canepa, ο Buell δήλωσε: «…Βασισμένοι στην εμπειρία μας με την Pegram Racing στις Η.Π.Α… νιώθουμε ότι ο Larry θα δημιουργήσει ένα ισχυρό δέσιμο μεταξύ του εργοστασίου και των paddock και η ηρεμία του όταν βρίσκεται υπό πίεση είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε. Ο Niccolò είναι μια super προσθήκη καθώς συνδυάζει εξαιρετικά τη νικηφόρα απόδοση με την εμπειρία στην εξέλιξη.» Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τη Hero Motocorp που αποτελεί τον κύριο υποστηρικτή της ομάδας.

 

SUPERBIKE - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ