net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Θετικά ήταν τα συμπεράσματα από το τελευταίο τεστ της χρονιάς για την Ducati, σύμφωνα με τον Davide Giugliano.

Ελαφρώς απογοητευμένος από τον καιρό εμφανίστηκε ο Chaz Davies. Το μαύρο πάει πολύ στο 1199 Panigale, δε νομίζετε;

Ολοκλήρωση τεστ και για Ducati στη Jerez

Η Ducati δοκίμασε στη Jerez το 1199 Panigale με το οποίο θα αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα την επόμενη χρονιά με τους Chaz Davies και Davide Giugliano να δίνουν το «παρών» και τις τρεις ημέρες του τεστ.

 
Ειδικότερα το τριήμερο τεστ της Ducati Superbike Team (DST) ξεκίνησε την Τετάρτη και τελείωσε την Παρασκευή με τα αποτελέσματα του να κρίνονται θετικά από τους ανθρώπους της ιταλικής εταιρίας. Σε αυτό το τεστ και οι δύο εργοστασιακοί αναβάτες της Ducati επικεντρώθηκαν στο setup του νέου τους 1199 Panigale, το οποίο ακολουθεί τους νέους κανονισμούς που θα μπουν σε ισχύ από την ερχόμενη σεζόν. Αυτό που έκαναν δηλαδή και οι υπόλοιπες ομάδες που δοκίμασαν στη Jerez. Οι Ιταλοί, αν και κράτησαν γυρολόγιο, δεν ανακοίνωσαν χρόνους. Αναφέρουν ωστόσο ότι οι χρόνοι ήταν θετικοί και σύμφωνοι με τις προσδοκίες του σε αυτό το σημείο των δοκιμών.

Τις τελευταίες δύο ημέρες με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati δοκίμασε και ο Luca Scassa που αγωνιζόταν φέτος με την Team Pedercini. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν με το 1199 Panigale του 2014 για να διευρευνηθεί η πιθανότητα συνεργασίας του Scassa με την DST, με τον Ιταλό να αναλαμβάνει ως αναβάτης εξέλιξης.

Chaz Davies: «Είναι κρίμα για τον καιρό που δεν μας βοήθησε, ειδικά σήμερα που οι συνθήκες στην πίστα ήταν μικτές, ούτε στεγνό αλλά ούτε βρεγμένο, οπότε όχι και τόσο χρήσιμο. Ήταν ωστόσο σημαντικό να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τη μοτοσικλέτα του 2015 και ακόμη και η χθεσινή βροχερή ημέρα μας βοήθησε να βρούμε το σωστό setup για αυτές τις συνθήκες. Είμαι ευχαριστημένος με τη δουλειά που κάναμε στα ηλεκτρονικά, ειδικά με το σύστημα ελέγχου σούζας, το οποίο τώρα δουλεύει πολύ καλά. Η πρώτη ημέρα του τεστ, ήταν στεγνή και πολύ ενδιαφέρουσα και δουλέψαμε πάνω στην πρόσφυση του πίσω τροχού. Πήγε καλά και θα συνεχίσουμε πάνω σε αυτό το κομμάτι την επόμενη φορά που θα βρεθούμε πάλι στην πίστα. Συγκεντρώσαμε κάποιες πολύ σημαντικές πληροφορίες που θα χρησιμοποιήσουμε κατά το χειμερινό διάλλειμα, ώστε να γυρίσουμε ξανά τον Ιανουάριο έτοιμοι για τον αγώνα που μας περιμένει την επόμενη σεζόν.»

Davide Giugliano: «Σε γενικές γραμμές είχαμε τρεις θετικές ημέρες δοκιμών, παρά τον καιρό που μας περιόρισε σε μόλις μία ημέρα με στεγνή πίστα. Όπως και να έχει καταφέραμε να κάνουμε πολλά. Είχαμε πολλά πράγματα να δοκιμάσουμε, ειδικά με τα ηλεκτρονικά και οι δύο ημέρες με τη βροχή μας επέτρεψε να δοκιμάσουμε σχεδόν τα πάντα. Ήταν επίσης μια χρήσιμη άσκηση στη βροχή, η πρώτη μας εμπειρία με τη μοτοσικλέτα του 2015 σε αυτές τις συνθήκες και όλα δούλεψαν καλά. Είμαι ευχαριστημένος με το υλικό: έχουμε μια καλή βάση για το πρωτάθλημα και ανυπομονώ να επιστρέψω τις δοκιμές τον Ιανουάριο, μετά από το διάλλειμα των Χριστουγέννων».

Επόμενο τεστ για την Ducati stiw 21-22 Ιανουαρίου στο Portimao της Πορτογαλίας.

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ