net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ντυθείτε ζεστά, και διατηρήστε τον έλεγχο του δικύκλου σας, μεγιστοποιώντας την ασφάλεια σας. Καλύτερα τα κλειστού τύπου κράνη, και όχι τα jet, όπως εδώ.

Η πρώτη στρώση είναι ιδιαίτερα σημαντική. Ισοθερμικά εσώρουχα, σωστές κάλτσες, και καλή εφαρμογή όλων των στρώσεων, δίχως κενά μεταξύ τους.

Ο λαιμός είναι από τα πιο εκτεθειμένα και ευπαθή σημεία του σώματος, όσον αφορά στο κρύο. Καλύψτε τον, με ειδικά προϊόντα, με τεχνολογία windstopper.

Φυσικά χειμερινό jacket με θερμική επένδυση, αν γίνεται μάλιστα τριών τετάρτων, που κατεβαίνει χαμηλά, και να διαθέτει ψηλό γιακά για το λαιμό.

Ψηλές μπότες, κατά προτίμηση αδιάβροχες, και από μέσα ειδικές κάλτσες, ψηλές και με τεχνολογία που δεν αφήνει τον αέρα να περάσει από μέσα.

Απαραίτητα, κάθε μέρα, με όλες τις συνθήκες, ένα σετ αδιάβροχα. Στις πιο κρύες μέρες, τα φοράτε από πάνω, και σας παρέχουν έξτρα ζεστασιά, κόβοντας τον αέρα.

Τα ειδικά γάντια από neopren που βιδώνουν στο τιμόνι παρέχουν απίστευτη ζεστασιά, ενώ είναι και αδιάβροχα.

Στο εμπόριο κυκλοφορούν κουβέρτες που πιάνουν πάνω στο δίκυκλο, ή στον αναβάτη, κι έτσι μπορείτε να τις φοράτε ακόμα και με μοτοσικλέτα.

Θερμαινόμενα γκριπ μαζί με γάντια προσαρμοσμένα στο τιμόνι αποτελούν κορυφαίο συνδυασμό, για πολύωρη οδήγηση σε κρύο και βροχή.

Εσωτερικές ζελατίνες με ειδική επίστρωση θα αποτρέψουν το θόλωμα της ζελατίνας του κράνους. Φυσικά ένα κράνος με καλό εξαερισμό βοηθάει επίσης.

Χειμερινός εξοπλισμός

Επαναλάβετε το ακόλουθο μάντρα: "παγωμένος αναβάτης = αφηρημένος αναβάτης = επικίνδυνος αναβάτης." Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να προστατευτούμε από το κρύο, και να αυξήσουμε έτσι την ασφάλεια μας.

 
Βασικός σύμμαχός σας εναντίον του παγωμένου χειμώνα είναι κατά πρώτο και κύριο λόγο ο εξοπλισμός σας. Χωρίς τον κατάλληλο χειμερινό εξοπλισμό, αποτελεσματική προστασία από το κρύο δεν υπάρχει. 
  • Κράνος, μπουφάν, παντελόνι, γάντια και μπότες δε σας προστατεύουν μόνο κατά τη διάρκεια μιας ενδεχόμενης πτώσης, αλλά και εναντίον του κρύου. Φροντίστε να είστε κατάλληλα εξοπλισμένοι. 
  • Απαραίτητη προϋπόθεση στο μπουφάν είναι να είναι χειμωνιάτικου τύπου, με ψηλό γιακά, και εσωτερική θερμική επένδυση. 
  • Επιπλέον, καλό είναι το μπουφάν που φοράτε το χειμώνα να είναι μακρύ (τριών τετάρτων) και να καλύπτει και τη μέση. 
  • Χρήσιμοι είναι και οι ιμάντες από Velcro, σε μανίκια, μέση και κολάρο. Χάρη σε αυτούς, μπορείτε να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη μόνωση, και να μην επιτρέψτε στο κρύο να περάσει στο εσωτερικό. 
  • Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και σε περίπτωση που αγοράσετε παντελόνι. Ένα τζιν με Kevlar είναι σχετικά ζεστό, όμως τα πιο ζεστά παντελόνια είναι από cordura ή δέρμα, ειδικά για χειμώνα.
  • Απαραίτητα είναι και τα χοντρά, επενδυμένα γάντια. Αν, μάλιστα είναι και μακριά (και κλείνουν πάνω από το μπουφάν), η προστασία από το κρύο είναι πιο αποτελεσματική. 
  • Καλά τα μποτάκια, καλύτερες οι μπότες. Και φυσικά, ψηλές, ορειβατικές ή ειδικές για μοτοσικλέτα χοντρές κάλτσες!
  • Οι κάτοχοι scooter (αλλά και ορισμένων μοτοσικλετών) έχουν και την επιλογή της ειδικής κουβέρτας για τα πόδια. Μπορεί να μην αποπνέει μοτοσικλετιστική αύρα, αλλά, πιστέψτε μας, είναι εξαιρετικά αποτελεσματική (και επιπλέον αδιάβροχη). 
  • Αποφύγετε να φορέσετε πολλές στρώσεις ρούχων (κοινώς, να ντυθείτε «σαν το κρεμμύδι»). Θα ζεσταθείτε μεν, αλλά ταυτόχρονα οι κινήσεις σας θα περιοριστούν. Προτιμήστε λίγα και σωστά ρούχα. 
  • Στο εμπόριο υπάρχει και μεγάλη ποικιλία ισοθερμικών εσωρούχων, από φανέλες και παντελόνια, μέχρι κάλτσες και γάντια. Θα φανούν εξαιρετικά πολύτιμα, ειδικά σε ταξίδια. Σημειώστε όμως πως στο γραφείο θα χρειαστείτε να τα βγάλετε, για να μην πεθάνετε από τη ζέστη. 
  • Αν πρόκειται να φορέσετε ισοθερμικά γάντια μέσα από τα κανονικά σας, προτιμήστε να το κάνετε μέσα στο σπίτι, όταν τα χέρια σας είναι ακόμη ζεστά. Αν βγείτε έξω και τα φορέσετε όταν τα χέρια σας έχουν ήδη χάσει τη θερμοκρασία τους, δε θα είναι τόσο αποτελεσματικά. 
  • Στην κατηγορία των ισοθερμικών ανήκουν και διαφόρων ειδών μπαλακλάβες και προστατευτικά του κεφαλιού και το προσώπου. Προτιμήστε αυτά που έχουν κατασκευαστεί ειδικά για χρήση μοτοσικλέτας, και με τεχνολογία Windstopper!
  • Το υποσιάγωνο κράνους θα σας βοηθήσει για να διώξετε τον αέρα μακριά από τον λαιμό σας. 
  • Όσον αφορά στον εξοπλισμό της μοτοσικλέτας σας, υπάρχουν αρκετά αξεσουάρ που μπορούν να σας προστατέψουν, λίγο ή πολύ από το κρύο. Μια ψηλή ζελατίνα (ή μια επέκταση αυτής που έχετε) φροντίζει να προστατεύει το κεφάλι και τον κορμό σας από τον παγωμένο αέρα. 
  • Πολύ καλή δουλειά κάνουν οι χούφτες, και τα ειδικά γάντια που προσαρμόζουν στο τιμόνι (τα τελευταία είναι και 100% αδιάβροχα). 
  • Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα να εξοπλίσετε τη μοτοσικλέτα σας με θερμαινόμενα γκριπ ή σέλα, το ταξίδι σας θα γίνει πολύ πιο άνετο. 
  • Συνδυασμός χούφτας ή μόνιμα τοποθετημένου neopren γαντιού μαζί με θερμαινόμενα γκριπ είναι η απόλυτη λύση! 
  • Τα άκρα μας είναι τα πρώτα που θα νιώσουν το κρύο. Φροντίστε, ειδικά σε ταξίδι, να κουνάτε δάχτυλα ποδιών/χεριών σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να ενισχύετε την κυκλοφορία του αίματος.
  • Έχετε πάντα τα αδιάβροχα μαζί σας. Τίποτα από τα παραπάνω δεν πρόκειται να λειτουργήσει αν είστε βρεγμένος και σας χτυπά ο παγωμένος αέρας.  
Ένα φαινόμενο πολύ συχνό κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι το θόλωμα της ζελατίνας του κράνους. Τι κάνουμε για να το αποτρέψουμε;
  • Πρώτη συμβουλή; Καλό κράνος, με επίσης καλό εξαερισμό, και απαραίτητα επιρρύνιο για να εκτρέπει τα χνώτα σας προς τα κάτω. 
  • Μια ακόμα καλή συμβουλή είναι να αφήνετε τη ζελατίνα ανοιχτή κατά μερικά χιλιοστά, ώστε να κυκλοφορεί ο αέρας και να μη θολώνει. 
  • Τι γίνεται, όμως, αν το κρύο είναι ανυπόφορο ή βρέχει; Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να προμηθευτείτε τα pinlock (μια μικρή και διάφανη επένδυση της ζελατίνας από σιλικόνη) που μπορεί να προσαρμοστεί σε μια πλειάδα κρανών. 

 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ