net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Μια γενική συνέλευση πρέπει να ισούται με απεργία, παράλυση μετρό και τραμ, και με μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση; Πόσο λογικό ακούγεται αυτό;

Γενική συνέλευση Μετρό-Τραμ σε ώρες αιχμής;

Κυκλοφορήσατε σήμερα στους δρόμους της Αθήνας; Η κίνηση είναι εμφανώς αυξημένη, λόγω της γενικής συνέλευσης των συνδικαλιστών σε ώρες αιχμής, συνέλευση που μεταφράζεται σε απεργία, και ταλαιπωρία για όλους.

 
Ως μέσο ενημέρωσης για τα θέματα των δύο τροχών δεν ασχολούμαστε με πολιτικές τοποθετήσεις. Όμως οι απόψεις πολιτικών φορέων που άπτονται της δίτροχης ατζέντας, δεν μπορούν να μας αφήσουν αδιάφορους.

Έτσι, δεν μπορούμε παρά να χαρακτηρίσουμε ενδιαφέρουσα την τοποθέτηση του Ποταμιού για τη γενική συνέλευση των εργαζομένων σε Μετρό και Τραμ, που ως συνήθως μεταφράζεται σε απεργία, ταλαιπωρώντας τους πάντες. Ας δούμε τι λέει το Ποτάμι. 

"Η γενική συνέλευση δεν είναι απεργία
Σήμερα για μια ακόμα φορά οι πολίτες της Αθήνας θα ταλαιπωρηθούν επειδή οι συνδικαλιστές σε ΜΕΤΡΟ-ΤΡΑΜ θα κάνουν μεσημεριάτικα την γενική τους συνέλευση. Θυμίζουμε ότι και στις 23 Σεπτεμβρίου η Αθήνα δεν είχε Μετρό και Τράμ επειδή πάλι οι συνδικαλιστές καλούσαν σε συνέλευση τους εργαζόμενους. Αυτή η τριτοκοσμική συνήθεια να στερείται η πρωτεύουσα το κύριο μέσο μεταφοράς της για περισσότερες από τρεις ώρες πρέπει επιτέλους να σταματήσει. 

Το αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων να πραγματοποιούν τις συνελεύσεις του συνδικαλιστικού τους οργάνου μπορεί να ασκείται εκτός των ωρών αιχμής, και με επαρκές προσωπικό ασφαλείας, ώστε και το κοινό να μην υπερταλαιπωρείται, αλλά και ο συνδικαλισμός να μην απαξιώνεται στις συνειδήσεις των πολιτών. Σε κάθε περίπτωση, η γενική συνέλευση δεν είναι απεργία.

Επισημαίνουμε επίσης ότι σε άλλα περιφερειακά μέσα μαζικής μεταφοράς ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ όπου οι βασικοί μέτοχοι είναι ταυτόχρονα και εργαζόμενοι, οι συνελεύσεις γίνονται Κυριακή απόγευμα. λλωστε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες το μετρό δεν σταματά ποτέ να λειτουργεί στις καθημερινές ώρες αιχμής επειδή γίνεται η γενική συνέλευση των εργαζομένων."

Η συγκεκριμένη άποψη μόνο παράλογη δεν ακούγεται. Γιατί όσο πιο πολλοί μαζευόμαστε, τόσο περισσότερο στο συμφέρον όλων είναι να σκεφτόμαστε τρόπους για αρμονικότερη συνύπαρξη, μειώνοντας έξυπνα την όποια ταλαιπωρία προκαλούμε ο ένας στον άλλο. 

 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ