net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Κατά την παρουσίαση του επαναστατικού Shell Advance Ultra με την τεχνολογία Shell PurePlus, στο GP της Μαλαισίας, στη Sepang.

Με την τεχνολογία Shell PurePlus, το φυσικό αέριο μετατρέπεται σε πεντακάθαρο λάδι βάσης, με σχεδόν μηδενικές ακαθαρσίες. Το μέλλον στο λάδι μοτοσικλέτας;!

Το λιπαντικό μοτοσικλέτας Shell Advance Ultra προερχόμενο από φυσικό αέριο, με τεχνολογία Shell PurePlus, θα βγει στην παραγωγή μετά τον Ιανουάριο του 2015.

Η διαφορά μεταξύ ενός λαδιού βάσης προερχόμενο από αργό πετρέλαιο (στα αριστερά) και ενός από φυσικό αέριο (στα δεξιά, είναι εμφανής και με το μάτι.

Λιπαντικό μοτοσικλέτας από φυσικό αέριο!

Στο GP της Μαλαισίας, παρουσιάστηκε το λάδι μοτοσικλέτας Shell Advance Ultra, το πρώτο λιπαντικό μοτοσικλέτας που παράγεται όχι από πετρέλαιο, αλλά από φυσικό αέριο, με την επαναστατική τεχνολογία Shell PurePlus.

 
H τεχνολογία Shell PurePlus είχε παρουσιαστεί πρόσφατα για αυτοκίνητα, στη σειρά λιπαντικών Helix, ενώ σύντομα θα βρεθεί στην παραγωγή στα λιπαντικά μοτοσικλέτα Shell Advance Ultra. Η τεχνολογία αυτή παράγει ένα υψηλής ποιότητας λάδι βάσης από φυσικό αέριο, και όχι από αργό πετρέλαιο, όπως γινόταν μέχρι σήμερα! Σύμφωνα με τη Shell, έτσι παράγεται υψηλότερης ποιότητας λιπαντικό.

Η τεχνολογία Shell PurePlus είναι μια επαναστατική GTL (Gas to Liquid - από αέριο σε υγρό) διαδικασία, αποτέλεσμα 40 χρόνων έρευνας, με την οποία το φυσικό αέριο μετατρέπεται σε πεντακάθαρο λάδι βάσης, με σχεδόν μηδενικές ακαθαρσίες (πχ. στο αργό πετρέλαιο το θείο μπορεί να φτάσει ακόμα και το 8%, ενώ στο πετρέλαιο βρίσκονται κι άλλες ακαθαρσίες, όπως το άζωτο, το οξυγόνο, κλπ.).

Το λάδι βάσης της Shell παράγεται στο εργοστάσιο Pearl GTL στο Κατάρ, που αποτελεί καρπό συνεργασίας μεταξύ Shell και Qatar Petroleum, και τη μεγαλύτερη πηγή GTL προϊόντων στον κόσμο σήμερα.Τα λιπαντικά με GTL βάση διαθέτουν βελτιωμένο ιξώδες, προσφέρουν επιπλέον μείωση στις τριβές και στην αστάθεια, σε σύγκριση με τα παραδοσιακά λιπαντικά από αργό πετρέλαιο.

Η τεχνολογία Shell PurePlus, θα βρει το δρόμο προς την παραγωγή των νέων λιπαντικών Shell Advance Ultra, μετά τον Ιανουάριο του 2015.  

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ