net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πανευτυχής ο Mercado για την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superstock, με την Barni Racing Team Ducati.

Πρωταθλήτρια World Superstock 2014 η Ducati!

Καβάλα στο Ducati 1199 Panigale R, στον αγώνα του Magny Cours, ο Αργεντινός Leandro Mercado κέρδισε τον Παγκόσμιο Τίτλο Superstock 1000 2014, στην παρθενική μάλιστα σεζόν για αναβάτη και ομάδα!

 
Ο 22χρονος Leandro "Tati" Mercado -της Barni Racing Team Ducati- στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής της κατηγορίας Superstock 1000 των SBK αυτή την Κυριακή 5/9/2014, στο Magny Cours.

Από το 2007 και μέχρι σήμερα, η Ducati έχει πανηγυρίσει πέντε τίτλους στην κατηγορία Superstock 1000. Το συναρπαστικό φετινό Πρωτάθλημα κρίθηκε στον τελευταίο αγώνα και με διαφορά οχτώ βαθμών ανάμεσα στον πρώτο και στο δεύτερο.

Ο νεαρός Αργεντινός άσος ξεκίνησε με το δεξί τη φετινή σεζόν, κερδίζοντας στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην Aragon. Στη συνέχεια ανέβηκε στο βάθρο και στους δυο γύρους που έγιναν στην Ιταλία -στην Imola και στο Misano- ενώ επανήλθε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη Jerez, σ’ ένα κρίσιμο σημείο που του επέτρεψε να φτάσει στο Magny-Cours με μια διαφορά πέντε βαθμών από το δεύτερο στη βαθμολογία.

Τα πράγματα δεν φάνηκαν να εξελίσσονται ομαλά για τον Tati (το παρατσούκλι του) μιας και είχε μια πτώση στις κατατακτήριες που τον άφησε στην 11η θέση του grid! Σε μια πίστα που γλιστρούσε, ο Αργεντινός πήρε πολλά ρίσκα πάνω στην Panigale του και πίεσε για το καλύτερο αποτέλεσμα. 

Ο Savadori -ο δεύτερος στη βαθμολογία- έπεσε στον προτελευταίο γύρο (ενώ ήταν 2ος), και τερμάτισε έκτος, ενώ ο Mercado το μόνο που χρειάστηκε να κάνει ήταν να κρατηθεί όρθιος και να περάσει τη γραμμή τερματισμού τελικά στην τέταρτη θέση!

Είναι η πέμπτη φορά που η Ducati κερδίζει στη συγκεκριμένη κατηγορία, μετά το 2007 (Canepa), το 2008 (Roberts), το 2009 (Simeon) και το 2011 (Giugliano). 

 

DUCATI - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ