net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Στα SBK με την PATA Honda θα αγωνίζεται μέχρι το 2016 ο Michael van der Mark.

Με δυο γύρους ακόμα να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, ο van der Mark έχει εξασφαλίσει ήδη τον τίτλο του πρωταθλητή στην κατηγορία Supersport.

Δεν θα είναι η πρώτη του εμπειρία πάνω στην CBR1000RR Fireblade SP, καθώς έχει αγωνισθεί με αυτήν σε δύο 8ωρους αγώνες αντοχής στην Suzuka.

Με Honda στo WSBK ο van der Mark

Για 2 χρόνια υπέγραψε συμβόλαιο με την PATA Honda ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής της κατηγορίας Supersport, Michael van der Mark. Ο νεαρός Ολλανδός από του χρόνου θα δοκιμάσει τις ικανότητές του στα WSBK.

 
Στις 7 Σεπτεμβρίου, στην Jerez –και με δύο ακόμα γύρους να απομένουν- ο Michael van der Mark εξασφάλισε τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στα WSS πάνω στην CBR600RR της PATA Honda. Με διαφορά 76 βαθμών από τον δεύτερο, κανείς δεν μπορεί να τον απειλήσει πια.

Στις 19 Σεπτεμβρίου επιβεβαιώθηκε και η συνέχεια της συνεργασίας της PATA με την Honda για δύο επιπλέον χρόνια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Ο van der Mark λοιπόν, από την επόμενη σεζόν, θα έχει μια θέση πάνω στην CBR1000RR Fireblade SP της ομάδας και την δυνατότητα να ξεδιπλώσει το ταλέντο του στην μεγάλη κατηγορία της διοργάνωσης.

Παρ΄όλα αυτά, δεν πρόκειται για την πρώτη επαφή του Ολλανδού με τo 1000άρι της Honda, καθώς είχε την ευκαιρία να αγωνισθεί στους δύο τελευταίους 8ωρους αγώνες της Suzuka, στα πλαίσια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής στην Ιαπωνία.

Michael van der Mark: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος με αυτό το επόμενο βήμα. Προχωράω ανά διετείς φάσεις με την ομάδα, οπότε η επόμενη φάση είναι το Πρωτάθλημα Superbike και είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος. Η Honda θα είναι ένα καλό και ασφαλές μέρος για τις δύο επόμενες σεζόν. Απέκτησε μεγάλες εμπειρίες με αυτή την ομάδα τα τελευταία δύο χρόνια και ποτέ δεν υπήρξε κουβέντα για μεταπήδησή μου κάπου αλλού. Το πρωτάθλημα SBK το 2015 θα είναι αρκετά ενδιαφέρον. Οι νέοι τεχνική κανονισμοί παρέχουν τη δυνατότητα για πολλές εκπλήξεις. Αν και τα ηλεκτρονικά θα αποτελέσουν μεγάλη αλλαγή για μένα, έχω αποδείξει ότι μπορώ να οδηγήσω μια superbike και ανυπομονώ να ξεκινήσω.»

 

SUPERBIKE - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ