Το ετήσιο Bike Festival ανοίγει αύριο, Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου τις πύλες του στο κοινό, στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Όλα τα νέα ποδήλατα, και δεκάδες εκδηλώσεις!

Bike Festival 2014, 19-21 Σεπτεμβρίου στο Γκάζι

Από τις 19 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2014, η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί το 5o Bike Festival: Μια γιορτή του ποδηλάτου στο κέντρο της Αθήνας, με όλα τα νέα μοντέλα, και δεκάδες εκδηλώσεις.

Στόχος του Bike Festival είναι να να δώσει την ευκαιρία στους φίλους του ποδηλάτου να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο και να έρθουν σε στενότερη επαφή με την ποδηλατική κοινότητα που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς στην πόλη μας.
 
Το Bike Festival οργανώνεται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week) – της πανευρωπαϊκής εκστρατείας που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ως προς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, του ποδηλάτου και του περπατήματος για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη. Επιπλέον, φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τις Ευρωπαϊκές πόλεις να προωθήσουν αυτούς τους τρόπους μετακίνησης και να επενδύσουν στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών.
 
Το Bike Festival είναι το σημείο αναφοράς για το ποδήλατο στην Ελλάδα. Δύο είναι οι βασικοί άξονες του φεστιβάλ:
  • Ποδήλατα: Οι επισκέπτες θα μπορούν να ανακαλύψουν τις εναλλακτικές που έχει να τους προσφέρει η αγορά σε όλες τς κατηγορίες ποδηλάτων.
  • Εκδηλώσεις: Διαδραστικές ή μη, οι εκδηλώσεις σκοπό έχουν να δημιουργήσουν την αίσθηση της γιορτής, να δώσουν την ευκαιρία της συμμετοχής, να εκπαιδεύσουν, να εμπνεύσουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και κίνησης μέσα στην πόλη.
Φέτος είναι η πέμπτη χρονιά διοργάνωσης του Βike Festival. Η περσινή διοργάνωση προσέλκυσε περισσότερους από 30.000 επισκέπτες στην “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι).
 
Ημέρες και ώρες λειτουργίας
  • Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014, 18:00-21:00
  • Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014, 10:00-22:00
  • Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014, 10:00-22:00
Πατήστε εδώ για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα  όλων των εκδηλώσεων και να επιλέξετε τι θα θέλατε να κάνετε και πότε να έρθετε.