net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Ο Phil Read ήταν το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης της Yamaha για τα 50 χρόνια από το πρώτο παγκόσμιο τίτλο της.

Αριστερά ο πρόεδρος της Yamaha Motor Racing, Masahiko Nakajima με το αυθεντικό πιστοποιητικό και δεξιά ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Marco Riva.

Το Yamaha RD56.

Ο Phil Read εν δράσει.

Και ο Giacomo ήταν εκεί... 23 παγκόσμιοι τίτλοι σε δύο τ.μ.!

Yamaha: Μισός αιώνας από τον πρώτο τίτλο!

Η νίκη του Valentino Rossi σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο τους εορτασμούς της Yamaha στο Misano για τα 50 χρόνια από τον πρώτο της παγκόσμιο τίτλο με αναβάτη τον Phil Read! Παρών ο Άγγλος στους εορτασμούς.

 
Σε μία συγκέντρωση στο Misanο, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο μετά τη διαδικασία της pole position, οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρίας μαζεύτηκαν στα paddock για να γιορτάσουν το γεγονός μαζί με τον θρυλικό Phil ReadΟ 75χρονος Άγγλος προσέφερε μάλιστα το αυθεντικό πιστοποιητικό για τον πρώτο παγκόσμιο της Yamaha στον πρόεδρο της Yamaha Motor Racing, Masahiko Nakajima και τον γενικό διευθυντή της ομάδας, Marco Riva. Το πιστοποιητικό θα πάρει τη δική του ξεχωριστή θέση στο Hall of Fame της Yamaha στα κεντρικά της γραφεία στην Iwata.

«Το να γιορτάζω με τη Yamaha την επέτειο του πρώτου παγκόσμιου τίτλου της, μετά από πενήντα χρόνια, είναι σα να ξαναγυρίζω σπίτι μου, η υποδοχή ήταν φανταστική και αυτή η αναγνώριση είναι πολύ συγκινητική για μένα. Είμαι τυχερός που βρίσκομαι εδώ μετά από 50 χρόνια αγώνων! Είναι επίσης συναρπαστικό να βρίσκομαι εδώ στο Misano με τον Jorge στην pole position και τον Valentino τόσο κοντά του. Είναι λίγο διαφορετικά τώρα από ό,τι ήταν το 1964: Ήρθα (τότε) στη Monza με δύο εργοστασιακά 250 Yamaha RD56 στο τρέιλερ του αυτοκινήτου μου με έναν Άγγλο και έναν Ιάπωνα μηχανικό που είχαν έρθει για τον αγώνα. Νομίζω ότι είχαμε γράψει τις ρυθμίσεις των καρμπυρατέρ σε μια καρτ ποστάλ! (Να σημειωθεί ότι ο Read κέρδισε τον αγώνα-13/9/1964-, δίνοντας στη Yamaha και την πρώτη της νίκη σε Π.Π.!). Νιώθω ακόμη μέλος της οικογένειας της Yamaha, το ίδιο έντονα όπως και τότε, και νιώθω προνομιούχος που ξεκίνησα τις παγκόσμιες επιτυχίες της, οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα.», δήλωσε ο Read κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο Phil Read, κατέκτησε συνολικά οκτώ παγκόσμια πρωταθλήματα στην καριέρα του (ένα στα 125, τέσσερα στα 250 και δύο στα 500 και ένα στο Π.Π. TT Formula), ως αναβάτης της Yamaha και της MV Agusta. Στα 16 χρόνια που αγωνίστηκε πραγματοποίησε 152 εκκινήσεις και συγκέντρωσε 52 νίκες, ανεβαίνοντας παράλληλα στο βάθρο 121 φορές σε όλες τις κλάσεις! Εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι οκτώ νίκες του Read στο IOM TT. O Read, ο Mike «the bike» Hailwood και ο Rossi είναι οι μόνοι αναβάτες που έχουν κατακτήσει τίτλο σε τρεις ή περισσότερες κατηγορίες.

 

YAMAHA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ