net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δεκαπέντε Παγκόσμιοι τίτλοι σε Outdoor και Indoor Trial για τον απίστευτο Toni Bou. Ο Ισπανός θέλει να τους κάνει 16 το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο Bou έτοιμος να γράψει ιστορία

Έχοντας κερδίσει επτά φορές τον Παγκόσμιο Τίτλο Outdoor Trial, ο φοβερός Ισπανός Toni Bou θα μπορούσε το ερχόμενο σαββατοκύριακο να γράψει ιστορία, κάνοντας οκτώ τα πρωταθλήματα του.

 
Ο Toni Bou καταφθάνει στο Ισπανικό GP επτά βαθμούς μπροστά στη βαθμολογία, απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο Adam Raga. Αν καταφέρει και πάρει το πρωτάθλημα, τότε θα κάνει ρεκόρ τίτλων, ξεπερνώντας τους θρυλικούς αναβάτες Dougie Lampkin και Jordi Tarres, που έχουν επίσης από επτά τίτλους. Λάβετε υπόψη σας πως εκτός από τους 7 τίτλους του στο Outdoor Trial, ο Bou έχει... οκτώ ακόμα, στo Indoor Trial, σύνολο 15 Παγκόσμια Πρωαθλήματα!

Ήταν το 2003 όταν ο Bou, σε ηλικία 16 χρονών έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trial της FIM και έδειξε αμέσως τα δόντια του, πετυχαίνοντας τον πρώτο του βαθμό, στο ντεμπούτο του στον αγώνα της Ιρλανδίας, κατακτώντας την 15η θέση. Παρόλα αυτά, εκείνη τη χρονιά τερμάτισε μόλις 13ος. Την επόμενη χρονιά κατάφερε να μπει στη δεκάδα, καπαρώνοντας την 9η θέση, ενώ το 2005 ο Ισπανός έφηβος ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο, στις Η.Π.Α., και πήρε την 5η θέση στην τελική βαθμολογία.

Σε ηλικία 19 ετών και πέντε μηνών, ο Bou πήρε την πρώτη του νίκη, στο ισπανικό GP του 2006. Εκείνη τη χρονιά δεν κατάφερε να βελτιώσε τη θέση του 2005, τερματίζοντας και πάλι 5ος. Το 2007, άφησε τη δίχρονη Beta με την οποία έτρεχε τα προηγούμενα χρόνια, για να περάσει στη σέλα μιας τετράχρονης Montesa Honda, με την ομάδα της Repsol. Αν κανείς αμφισβήτησε αυτή του την απόφαση, ο ίδιος ο Bou φρόντισε να κλείσει όλα τα στόματα, με 5 σερί νίκες και την κατάκτηση του τίτλου, για να γίνει ο τρίτος νεότερος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στην ιστορία του θεσμού.

Από το 2007 ο Bou είναι ανίκητος, έχοντας κατακτήσει τον τίτλο έξι ακόμη φορές, και ετοιμάζεται πλέον να ξεφύγει από την παρέα των Lampkin και Torres, σπάζοντας το ρεκόρ τους για να γίνει ο πρώτος ever αναβάτης με 8 Outdoor τίτλους. Σημειώστε πως στα 12 χρόνια της καριέρας του, ο Toni Bou έχει μαζέψει 62(!) νίκες σε 150 αγώνες, και δεν έχει δρέψει βαθμούς μόνο σε... 2 αγώνες. Δεν είναι να απορεί κανείς που η Repsol Honda ανανέωσε το συμβόλαιο του για μία ακόμη φορά, μέχρι το 2018, τον περασμένο Ιούνιο.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ