net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η αποστολή ειδοποιητηρίων πληρωμής προστίμου στους περίπου 600.000 κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων.

Ανασφάλιστα Ι.Χ.: Το Σεπτέμβριο τα πρόστιμα

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαδικασίες για την αποστολή ειδοποιητηρίων πληρωμής προστίμου σε περίπου 600.000 κατόχους ανασφάλιστων οχημάτων, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

 
Στο στάδιο των διασταυρώσεων και των τελευταίων νομοθετικών ρυθμίσεων βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο ετοιμάζεται να αποστείλει επιστολές στους 600.000 περίπου ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων (έως και 800.000 σύμφωνα με εκτιμήσεις), με τις οποίες θα τους καλεί να πληρώσουν το αναλογούν πρόστιμο και φυσικά να ασφαλίσουν το όχημά τους. Όπως όλα δείχνουν τα πρώτα ειδοποιητήρια θα αποσταλούν στους ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων Ι.Χ. μέσα στο Σεπτέμβριο.

Οι πηγές του υπουργείου αναφέρουν ότι το παράβολο –πρόστιμο για τα ανασφάλιστα οχήματα έχει καθορισθεί στα 250 ευρώ. Το εν λόγω ποσό, ωστόσο, στην περίπτωση μη πληρωμής του αρχικού προστίμου μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 750 ευρώ. Επίσης, προβλέπονται και οι κυρώσεις διοικητικού και ποινικού χαρακτήρα που ακολουθούν.

Διοικητικές κυρώσεις:

• Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας του οδηγού και της άδειας κυκλοφορίας για 10 μέρες.

• Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για δύο χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για 3 χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής.

• Χρηματικό πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της Αστυνομικής Αρχής, 500 ευρώ για τα επιβατικά και 250 ευρώ για τα δίκυκλα.

Ποινικές κυρώσεις:

Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο και χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ σε περίπτωση εμπλοκής σε ατύχημα.

Πηγή: Autotriti.gr

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ